ПП и ДБ предлагат Facebook да мине под надзора на

...
ПП и ДБ предлагат Facebook да мине под надзора на
Коментари Харесай

15 хиляди лева глоба за измамни реклами с известни лица и ДАНС да надзирава Фейсбук, предвижда новия закон на ППДБ

ПП и Демократична България оферират Фейсбук да мине под надзора на ДАНС.

Това излиза наяве от Закон за изменение и допълнение на Закона за електронните известия, който е импортиран за разискване.

" Стратегическа за страната активност е и оперирането на доста огромна онлайн платформа, която се употребява от повече от 2 милиона български жители. ", написа в законопроектът.

Такава платформа в България е само Facebook.

Законопроектът планува наказания за рекламите с лица на известни персони и експерти, които не са дали единодушието си, с цел да бъдат употребявани за такава цел.

Законопроектът е обвързван с признатия в края на 2022 година европейски Акт за цифровите услуги. Имащ силата на правилник, той вкара редица ограничения против разпространението на нелегално наличие и онлайн дезинформация. Предложените промени в Западноевропейски съюз целят да приведат българското законодателството в сходство с регламента.

В законопроекта не попадат имена на платформи, само че с повече от 1 млн. консуматори са Фейсбук, Instagram и LinkedIn, които имат надлежно 4.17 милиона, 1.9 милиона и 1.2 милиона консуматори в България, по данни на NapoleonCat.

Идеята за намесването на ДАНС идва „ в отговор на пропуск в европейското законодателство “, се показва в претекстовете на законопроекта. Вносителите акцентират, че европейският правилник за цифровите услуги лимитира наказващите органи да работят единствено против тези платформи, намиращи се в страните членки – т.е. с открито локално юридическо лице. По тази причина „ на операторите на доста огромните онлайн платформи не могат да бъдат наложени административни наказания в България “.

В същото време обаче „ доста огромните онлайн платформи имат редовно влияние върху публичното мнение, което изключително в подтекста на предизборна акция, има евентуално отрицателен резултат върху националната сигурност “, се акцентира в претекстовете на законопроекта.

Дава се образец с логаритмите за препоръчване на наличие, за които те би следвало да носят отговорност. Въпреки това, европейското право не вкарва отговорност за предложено наличие, което разрешава както на злонамерени участници да злоупотребяват със недостатъци на тези логаритми да доближават до по-широка публика, по този начин и на сензационно, само че неточно наличие, да се популяризира по-бързо на локална почва и на локални тематики, написа economic.bg.

Вносителите акцентират, че с цел да се избегне рискът за свободата на словото, който хипотетично може да произтече:

ДАНС не получава (и няма по какъв начин да получи) пълномощия за събаряне на съответно наличие в онлайн платформи, нито да прекрати достъпа до тях. “

Идеята е не да се нападна наличието, а да се противодейства на проведените дезинформационни акции и дейностите на така наречен „ ферми за тролове “.

Какво още плануват измененията?

Със законопроекта се вкарват експлицитни пълномощия на Комисията за контролиране на известията и на министъра на електронното ръководство, които ще бъдат ангажирани с определянето и привеждането в деяние на политиката за ограничение на систематичните опасности, свързани с противозаконното наличие и онлайн дезинформацията.

Като цяло законопроектът предлага решения на четири групи проблеми:

координираното неавтентично държание в обществените мрежи посредством групи от неавтентични потребителски профили (т.нар. “тролски ферми ”) 

монетизиране на подправени вести от анонимни уеб сайтове посредством проявление на търговски известия (реклами)

разпространяването на заблуждаващи реклами на нелекарствени артикули (хранителни добавки) посредством нерегламентирано потребление на имената и лицата на известни персони, в това число медицински лица, посредством рекламни мрежи

някои пропуснати изгоди от локалните снабдители на медийни услуги заради неточни практики на световните платформи

Ето и целият текст:

ПРОЕКТ! Закон за изменение и допълнение на Закона за електронните известия

§ 1. Заглавието на раздел III от Глава трета се променя по този начин:

“Правомощия на министъра на превоза и известията и министъра на електронното ръководство ” § 2. В член 17, алинея 1 се основават т. 4 и 5: “

4. дефинира държавната политика по ограничение на систематичните опасности от противозаконното наличие и онлайн дезинформацията, в това число популяризирана посредством снабдители на посреднически услуги по смисъла на Регламент (ЕС) 2022/2065.

5. разгласява годишно отчет за систематичните опасности от онлайн дезинформацията и ограниченията за нейното ограничение.

§ 3. В член 20, алинея 1 се основава т. 15: “15. разбор на рисковете и опциите за противопоставяне на противозаконното наличие и онлайн дезинформацията ”

§ 4. В член 21 се основава алинея 6 със следния текст: “(6) Комисията реализира контрол върху активността на доставчиците на посреднически услуги по отношение на условията по член 177а от Изборния кодекс ” § 5. В член 30, алинея 1 се основава т. 30: “30. Разглежда и разгласява документи, свързани с самостоятелните одити по член 37 от Регламент (ЕС) 2022/2065 и изпраща на ЕК мнения по отношение на тези документи. § 6. В член 40, алинея 3 се прибавя т. 11: “11. разбор на систематичните опасности, свързани с противозаконното наличие и онлайн дезинформацията ”

§ 7. Създава се член 318а със следния текст: “Чл. 318а.

(1) В случаи, избрани със закон, държавни органи могат да постановат ограничение на достъпа до дадена интернет страница или интернет адрес по реда на алинея 2- 5.

(2) Актовете за налагане на рестриктивните мерки по алинея 1 се разгласяват на интернет страницата на наказващия орган в деня на издаването им. Лицата, за които тези актове се отнасят, се считат известени в деня на публикуването. 2

(3) Ако в тридневен период от публикуването по алинея 2 лицето не прекрати нарушаването, наказващият орган подава искане до ръководителя на Софийския областен съд да постанови всички предприятия, предоставящи публични електронни съобщителни мрежи и/или услуги, да спрат достъпа до тези интернет страници или интернет адреси.

(4) Председателят на Софийския областен съд или оправомощен от него заместникпредседател се произнася по настояването в период до 72 часа от постъпването му. Издаденото от съда предписание се разгласява в деня на приемането му на интернет страницата на наказващия орган, а описът с интернет адресите се разгласява на интернет страницата на комисията в машинночетим формат.

(5) Предприятията, предоставящи публични електронни съобщителни мрежи и/или услуги, са длъжни да спрат достъпа до съответните интернет страници и интернет адреси в период до 24 часа от издание на данните на уеб страницата на комисията.

(6) Наказващият орган изпраща интернет страниците и интернет адресите по алинея 4 в сигнал до снабдители на услуги за елементарен транспорт със доста въздействие, избрани от Комисията за контролиране на известията. Преходни и заключителни разпореждания § 8. В Закона за електронната търговия (Обн. Дъждовни води. бр.51 от 23 Юни 2006г., изм. Дъждовни води. бр.105 от 22 Декември 2006г., изм. Дъждовни води. бр.41 от 22 Май 2007г., изм. Дъждовни води. бр.82 от 16 Октомври 2009г., изм. Дъждовни води. бр.77 от 4 Октомври 2011г., изм. Дъждовни води. бр.105 от 29 Декември 2011г., изм. Дъждовни води. бр.57 от 28 Юли 2015г., доп. Дъждовни води. бр.94 от 13 Ноември 2018г., изм. Дъждовни води. бр.17 от 26 Февруари 2019г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.96 от 10 Ноември 2020г., изм. Дъждовни води. бр.15 от 22 Февруари 2022г., доп. Дъждовни води. бр.53 от 8 Юли 2022г.) се вършат следните допълнения:

1. Създава се член 7а: “Отговорност на доставчиците на онлайн рекламни услуги Чл. 7а. (2) Доставчик на онлайн рекламни услуги е снабдител на онлайн рекламни услуги по смисъла на член 2, т. 2, писмен знак й) от Регламент (ЕС) 2022/1925 на Европейския парламент и на Съвета от 14 септември 2022 година за налични и обективни пазари в цифровия бранш и за изменение на наставления (EС) 2019/1937 и (ЕС) 2020/1828

(2) Доставчиците на онлайн рекламни услуги носят отговорност за съблюдаване на условието по член 5, алинея 3, т. 2.

(3) Доставчиците на онлайн рекламни услуги събират и съхраняват идентифициращи данни за физическите и юридическите лица, за които популяризират търговски известия, както и на физическите и юридическите лица, на които изплащат средства за проявление на търговски известия и дават тези данни на Комисията за отбрана на потребителите при поискване. 3

(4) Комисията за отбрана на потребителите прави периодически обзор на доставчиците на онлайн рекламни услуги и изготвят и разгласява годишен отчет за използването на този закон по отношение на тях. ” 2. Създава се член 18а: “Използване на браузър по дифолт за медийни услуги Чл. 18а. (1) Много огромните онлайн платформи и доста огромните онлайн търсачки не могат посредством свое приложения за мобилни устройства да постановат потреблението на браузър, друг от браузъра по дифолт на потребителя, при отваряне на интернет страници на снабдители на медийни услуги, вписани в регистъра по член 7в от Закона за наложителното складиране на печатни и други творби и за оповестяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги. (2)

При определяне на нарушаване на условието по алинея 1, Комисията за контролиране на известията приема решение и сформира наставление на доста огромната онлайн платформа или доста огромната онлайн търсачка за съблюдаване на актуалният член. ”

3. Създава се член 26: “Чл. 26. (1) При определяне на 10 или повече нарушавания на този закон в границите на една година от страна на снабдител на онлайн рекламна услуга или при липса на следващо деяние по 10 или повече сигнали по алинея 3 в границите на една година, ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите постанова насилствена административна мярка - прекъсване на достъпа до онлайн рекламната услуга за период до 30 дни.

(2) Прилагането на насилствената административна мярка се реализира по реда на член 318а от Закона за електронните известия.

(3) Комисията за отбрана на потребителите подава сигнали към доставчиците на онлайн рекламни услуги за търговски известия, които не дават отговор на условията на този закон.

§ 9. В Изборния кодекс (Обн., Дъждовни води, бр. 19 от 5.03.2014 година, в действие от 5.03.2014 година, изм., бр. 35 от 22.04.2014 година, в действие от 22.04.2014 година, бр. 53 от 27.06.2014 година, бр. 98 от 28.11.2014 година, в действие от 28.11.2014 година, бр. 79 от 13.10.2015 година, в действие от 1.11.2015 година, изм. и доп., бр. 39 от 26.05.2016 година, в действие от 26.05.2016 година, бр. 57 от 22.07.2016 година, в действие от 22.07.2016 година, бр. 85 от 28.10.2016 година, в действие от 28.10.2016 година, доп., бр. 97 от 6.12.2016 г.; изм. с Решение № 3 от 23.02.2017 година на Конституционния съд на Република България - бр. 20 от 7.03.2017 г.; изм., бр. 85 от 24.10.2017 година, бр. 94 от 13.11.2018 година, изм. и доп., бр. 102 от 11.12.2018 година, в действие от 1.01.2019 година, бр. 17 от 26.02.2019 година, бр. 21 от 12.03.2019 година, в действие от 12.03.2019 година, изм., бр. 29 от 8.04.2019 година, в действие от 8.04.2019 година, бр. 34 от 23.04.2019 година, изм. и доп., бр. 60 от 30.07.2019 година, в действие от 30.07.2019 година, изм., бр. 61 от 2.08.2019 година, в действие от 2.08.2019 година, изм. и доп., бр. 88 от 13.10.2020 година, изм., бр. 107 от 18.12.2020 година, изм. и доп., бр. 36 от 1.05.2021 4 година, в действие от 1.05.2021 г.; изм. с Решение № 5 от 27.04.2021 година на Конституционния съд на Република България - бр. 37 от 7.05.2021 г.; Решение № 9 от 2.07.2021 година на Конституционния съд на Република България - бр. 58 от 13.07.2021 г.; изм., бр. 15 от 22.02.2022 година, в действие от 22.02.2022 г.) се вършат следните допълнения:

1. В член 57, алинея 1 се основават т. 50-51: “50. Подава сигнали за нарушавания на този кодекс към доста огромните онлайн платформи по смисъла на Регламент (ЕС) 2022/2065 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на единния пазар на цифрови услуги и за изменение на Директива 2000/31/ЕО именуван понататък Регламент (ЕС) 2022/2065 51. Изисква и употребява данните по член 7а, алинея 3 от Закона за електронната търговия при определяне на административни нарушавания от страна на снабдители на медийни услуги ”

2. Създава се член 177а: “Идентифициране на координирани групи от неавтентични потребителски профили в доста огромни онлайн платформи Чл. 177а.

(1) За използване на рестриктивните мерки по член 177, доста огромните онлайн платформи, употребяващи системи за препоръчване на наличие, са длъжни да ползват ограничения за идентифициране на висок риск от съществуване на координирани групи от неавтентични потребителски профили включващи минимум следното:

1. идентифициране на връзка сред интернет адресите на потребителите и изходящите интернет адреси на услуги за анонимизиране на трафика;

2. идентифициране дали главната фотография на потребителя е употребена и от различен консуматор на платформата или е част от пакет от стокови снимки;

3. идентифициране на свързване с извънредно огромен брой други консуматори за малко време след първична регистрация, в това число с огромен брой други новорегистрирани потребители;

4. идентифициране на основаване или присъединение към огромен брой групи от консуматори за малко време след регистрация;

5. идентифициране на несъответствия във въведени имена на потребителите на разнообразни места в профила на съответния консуматор в границите на онлайн платформата;

6. идентифициране на потребление на средства за автоматизация на публикуването на съдържание;

7. идентифициране на потребление на образно сходни букви на тези в определената писмена система от други писмени системи във въведените персонални данни;

8. идентифициране на групи от консуматори, които координирано подават сигнали против наличие в платформата;

9. идентифициране на групи от консуматори, които координирано взаимодействат с едно и също наличие, което не им е било показано или предложено от платформата; 5

10. идентифициране на групи от консуматори, които координирано разгласяват едно и също наличие, намиращо се на интернет страници, които са основани в къс интервал преди публикуването или чиито интернет адреси са прекомерно сходни с интернет адресите на известни интернет страници.

(2) Мерките по алинея 1 се ползват от деня на обнародването в " Държавен вестник " на указа на президента, надлежно на решението на Народното събрание за насрочване на съответния тип избор до края на изборния ден, включително на втори тур, в случай че има подобен.

(3) При открит висок риск по алинея 1 за съществуване на координирана група от неавтентични потребителски профили, доста огромните онлайн платформи автоматизирано изследват наличието на разпознатите групи консуматори за подобие, без това да вкарва обвързване за общо наблюдаване на наличието или за търсене на съответно наличие, указващо противозаконна активност и без да визира разпространяването на предизборни материали на политическите партии, които са в сходство с този закон.

(4) Последващите дейности по отношение на разпознатите координирани групи от неавтентични потребителски профили, както и към наличието, споделено от тях, се дефинират от онлайн платформите според техните оповестени правила, при съблюдаване на условията на член 21 от Регламент (ЕС) 2022/2065.

(5) Много огромните онлайн платформи изпращат систематизирана информация за използването на ограничения и за разпознатите групи по алинея 1 и дейностите, подхванати против тях на Комисията за контролиране на известията и на Централната изборна комисия във тип, избран от Комисията за контролиране на известията в съгласие с министъра на електронното ръководство.

(6) Централната изборна комисия, взаимно с Държавна организация “Национална сигурност ” и Комисията за контролиране на известия могат да изискват подробна информация, в това число документи и първоначален програмен код от доста огромните онлайн платформи по алинея 1 с оглед определяне на спазването на условията на този закон. (7) Действията, които доста огромните онлайн платформи подхващат за осъществяване на този член не могат да включват профилиране по смисъла на Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕП и на съвета от 27 април 2016 година по отношение на отбраната на физическите лица по отношение на обработването на персонални данни и по отношение на свободното придвижване на такива данни и за анулация на Директива 95/46/EО ” 3. В § 1 от Допълнителните разпореждания се основава т. 20: “20.

“Неавтентичен потребителски профил ” е профил на консуматор, който дава отговор на едно от следните условия:

а) не дава отговор на действително съществуващо физическо или юридическо лице, като за неавтентичен профил не се считат пародийни профили или профили с артистични псевдоними.

6 б) разгласява наличие вследствие на предписание на трето лице против възнаграждение или като част от трудово правооношение, като се изключи случаите на даване на услуги за професионално ръководство на онлайн наличие. в) регистриран е и/или се ръководи посредством автоматизирани средства § 10.

В Закона за Държавна организация “Национална сигурност ” (Обн. Дъждовни води. бр.109 от 2007г., изм. Дъждовни води. бр.69 от 2008г., изм. Дъждовни води. бр.94 от 2008г., изм. Дъждовни води. бр.22 от 2009г., изм. Дъждовни води. бр.35 от 2009г., изм. Дъждовни води. бр.42 от 2009г., изм. Дъждовни води. бр.82 от 2009г., изм. Дъждовни води. бр.93 от 2009г., изм. Дъждовни води. бр.16 от 2010г., изм. Дъждовни води. бр.80 от 2010г., изм. Дъждовни води. бр.97 от 2010г., изм. Дъждовни води. бр.9 от 2011г., изм. Дъждовни води. бр.100 от 2011г., доп. Дъждовни води. бр.38 от 2012г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.15 от 2013г., изм. Дъждовни води. бр.30 от 2013г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.52 от 2013г., изм. Дъждовни води. бр.65 от 2013г., изм. Дъждовни води. бр.71 от 2013г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.53 от 2014г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.14 от 2015г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.24 от 2015г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.61 от 2015г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.15 от 2016г., изм. Дъждовни води. бр.101 от 2016г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.103 от 2016г., доп. Дъждовни води. бр.105 от 2016г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.103 от 2017г., изм. Дъждовни води. бр.7 от 2018г., изм. Дъждовни води. бр.27 от 2018г., доп. Дъждовни води. бр.55 от 2018г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.56 от 2018г., изм. Дъждовни води. бр.88 от 2018г., доп. Дъждовни води. бр.7 от 2019г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.17 от 2019г., доп. Дъждовни води. бр.94 от 2019г., изм. Дъждовни води. бр.99 от 2019г., доп. Дъждовни води. бр.51 от 2020г., изм. Дъждовни води. бр.67 от 2023г., изм. Дъждовни води. бр.84 от 2023г.) 1. В член 40а се основава алинея 5: “(5) Стратегическа за страната активност е и оперирането на доста огромна онлайн платформа, която се употребява от повече от 2 милиона български жители. 2. В член 133 се основава алинея 4-5:

(4) Оператор на доста огромна онлайн платформа, употребяваща системи за препоръчване на наличие и попадаща в обсега на член 40а, алинея 5, който не извършва условията на член 177а от Изборния кодекс и с това заплаши изборния развой, се санкционира с имуществена глоба в размер от 50 000 до 5 000 000 лева Имуществената глоба се постанова на лицето в качеството му на оператор на стратегическа за страната активност без значение от страната на определяне на оператора на доста огромната онлайн платформа. (5) При определяне на нарушавания по алинея

3, Държавна организация “Национална сигурност ” изисква изисква мнение от Централната изборна комисия и Комисията за контролиране на известията, като получените мнения са обвързващи за нея. Становищата се ползват към акта за определяне на административно нарушаване.

§ 11. В Закона за храните (Обн. Дъждовни води. бр.52 от 2020г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.65 от 2020г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.13 от 2021г., изм. Дъждовни води. бр.102 от 2022г., доп. Дъждовни води. бр.80 от 2023г., изм. Дъждовни води. бр.100 от 2023г., изм. Дъждовни води. бр.102 от 2023г.) се основава член 134а със следния текст: Чл. 134а.

(1) Наказва се с санкция от 1000 до 2000 лева или се постанова имуществена глоба от 2000 до 4000 лева на лица, които правят директна или косвена реклама на хранителни 7 добавки в печатните и/или в електронните медии, както и в интернет, като употребява без единодушие името на медицински експерт или на друго лице.

(2) При наново нарушаване санкцията или имуществената глоба е от 4000 до 15 000 лева

(3) Българска организация по сигурност на храните подава сигнали за нарушавания по алинея 1 към снабдители на онлайн рекламни услуги по реда на член 9 от Регламент (ЕС) 2022/1925. Глобите или имуществените наказания по алинея 1 и алинея 2 се постановат и на снабдител на онлайн рекламни услуги, открит в България, който редовно не подхваща следващи дейности по подадените сигнали.

(4) При липса на следващо деяние по 10 или повече сигнали по алинея 3 в границите на една година, ръководителят на Българската организация за сигурност на храните постанова насилствена административна мярка - прекъсване на достъпа до онлайн рекламната услуга за период до 30 дни.

(5) Прилагането на насилствената административна мярка се реализира по реда на член 318а от Закона за електронните известия.

§ 12. В Закона за наложителното складиране на печатни и други творби и за оповестяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги (Обн. Дъждовни води. бр.108 от 2000г., изм. Дъждовни води. бр.28 от 2005г., изм. Дъждовни води. бр.88 от 2005г., изм. Дъждовни води. бр.94 от 2005г., изм. Дъждовни води. бр.57 от 2007г., изм. Дъждовни води. бр.42 от 2009г., изм. Дъждовни води. бр.82 от 2009г., изм. Дъждовни води. бр.87 от 2010г., изм. Дъждовни води. бр.101 от 2010г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.94 от 2018г., изм. Дъждовни води. бр.17 от 2019г., изм. Дъждовни води. бр.31 от 2022г., изм. Дъждовни води. бр.56 от 2023г., изм. Дъждовни води. бр.66 от 2023г., изм. Дъждовни води. бр.84 от 2023г.) се вършат следните промени допълнения:

1. В член 7а се основава алинея 9: (9) Когато доставчикът на медийна услуга популяризира наличие посредством една или повече интернет страници, интернет адресите им се показват в декларацията по алинея 3. 2. В член 7в се вършат следните промени и допълнения:

а) в алинея 1 и алинея 2 думите “ал. 3, 4 и 7 ” се заменят с думите “ал. 3, 4, 7 и 9 ”

б) основава се алинея 3 със следния текст: “(3) Данните от регистъра по алинея 1 се разгласяват и в отворен, машинночетим формат ”

3. Създава се член 7г със следния текст: “Право на информация от доста огромни онлайн платформи Чл. 7г. Доставчици на медийни услуги, разпространяващи наличие посредством интернет страници, вписани в регистъра по член 7в, алинея 1, имат право на информация от доста огромните онлайн платформи за ограничение на видимостта на техни изявления в границите на доста огромната онлайн платформа.

§ 13. Чл. 17, алинея 6 от Закона за хазарта (Обн. Дъждовни води. бр.26 от 2012г., доп. Дъждовни води. бр.54 от 2012г., доп. Дъждовни води. бр.82 от 2012г., доп. Дъждовни води. бр.94 от 2012г., изм. Дъждовни води. бр.68 от 2013г., изм. и доп. Дъждовни води. 8 бр.1 от 2014г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.105 от 2014г., доп. Дъждовни води. бр.61 от 2015г., изм. Дъждовни води. бр.79 от 2015г., изм. Дъждовни води. бр.74 от 2016г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.98 от 2016г., доп. Дъждовни води. бр.103 от 2017г., доп. Дъждовни води. бр.42 от 2019г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.14 от 2020г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.69 от 2020г., изм. Дъждовни води. бр.104 от 2020г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.11 от 2021г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.14 от 2021г., изм. и доп. Дъждовни води. бр.61 от 2022г., изм. Дъждовни води. бр.84 от 2023г., доп. Дъждовни води. бр.106 от 2023г., изм. Дъждовни води. бр.108 от 2023г.) се променя по този начин:

(6) Прилагането на мярката за прекъсване на достъпа до интернет страници на снабдители на
хазартни услуги, открита с акт по алинея 1, т. 9 се реализира по реда на член 318а от Закона за електронните известия.

§ 14. Този закон влиза в действие на 01.05.2024 година, като се изключи т. 2 от § 7 и § 11, които влизат в действие на 01.01.2025 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР