ПП и ДБ да кажат къде се позиционират по тази

...
ПП и ДБ да кажат къде се позиционират по тази
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма да позволим вдигане на данъци и рязане на социални разходи

ПП и Демократична България да кажат къде се нареждат по тази линия
„ Продължаваме да желаеме да се водят договаряния с „ Газпром “ и в случай че се предложи по-ниска цена и обезпечени доставки – ние сме за това. Знаете, че огромни европейски стопански системи не престават да купуват съветски газ. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Тази заран “ по bTV.

По нейните думи има спорна информация по въпроса даже вътре в служебния кабинет. „ Г-н Донев сподели, че не знае кой тъкмо преговораря, може би „ Булгаргаз “, а изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Деница Златева сподели, че диалозите се водят на високо политическо равнище – т.е. министър председател и президент. Тези спорни сигнали приказват, че не се гледа съществено на въпроса “, уточни тя.

Според Нинова служебният кабинет не е направил нужното, с цел да обезпечи разтоварването на танкерите с полутечен газ.

„ Има начертани две други възможности за развиването на България в идващите месеци и години. Едната линия е тази, която организира ГЕРБ и служебният кабинет. От другата страна сме ние – Българска социалистическа партия “, съобщи Корнелия Нинова и изясни: „ Какво споделят служебният кабинет и ГЕРБ – обрисува се заплашителен недостиг, идва прелом, финансов колапс. Няма нищо правилно в това, само че каква е задачата – да уплашат хората. И идната стъпка те я подсказаха – би трябвало да се режат разноските, може и да се подвигат налозите. Тяхната линия е на стягане на коланите и рязане на най-вече обществени разноски. “

Тя напомни обстоятелствата по отношение на какво завещание е оставило досегашното държавно управление – България е преди всичко в Европейски Съюз по промишлено произвеждане и е на четвърто място от 27 по растеж да Брутният вътрешен продукт,  в хазната има 8.5 милиарда лева и 1.5 милиарда лева, а изтегленият дълг е 1.5 милиарда лева

„ Какво предлагаме – политиката, която водихме до момента да продължи. Първо, тъй като показахме с тези обстоятелства, че е добра. Оставяме постоянна стопанска система и постоянни финанси. Зад тази наша политика стоят причини – обстоятелствата плюс цялата европейска политика. Кажете ми един европейски водач, който не поддържа фамилиите и семействата, даже и с директна помощ, не си поддържа бизнеса, не понижи налозите. Европейската комисия прикани всички да понижават налозите. Т.е. това е европейската линия и ние я организирахме “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

„ Заедно с министър Велкова сме писали този бюджет и прогнозата за идната година, а Георги Гьоков прекара денонощие при нея до момента в който увеличим пенсиите. Тя правеше бюджета и тя се разписваше под него, в това число под 3-годишната прогноза, в която е заложен 3% недостиг и внезапно споделя, че той ще е 6% “, сподели Нинова във връзка изказванията на служебния финансов министър.

В ефира на bTV тя предизвести, че служебният кабинет стартира подготовката на бюджета за 2023 година и се готви да подвига налози. „ Не си губите времето с това. В идващия парламент „ Българска социалистическа партия за България “ ще сме поръчител, че няма да се подвигат налозите. Всичко допустимо ще създадем. В тази рецесия е неуместно да вдигаш налози и да режеш обществени разноски “, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Председаделят на Българска социалистическа партия прикани служебния финансов министър да излезе и да каже какви изключителни разноски планува за 11 мрлд. лева „ Казват да се ореже обществената стратегия. Безплатните медикаменти и учебници за деца костват следното: безвъзмездни учебници за 580 хиляди възпитаници – 50 млн. лева, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, което е в програмата на Българска социалистическа партия и е заложено в бюджета – 130 млн. лева Преизчисляването на пенсиите коства 1 милиарда лева “, направи съпоставката Нинова. 

Тя напомни финансова политика на Борисов,  като, по нейните думи, той е натрупал остатъци, които не е отчитал в Народното събрание, а през декември месец ги е раздавал от джипката. „ Това беше ненормалното. Ние нормализирахме фискалната политика “, акцентира водачът на българските социалисти.

Тя напомни още: „ При Борисов нямаше безвъзмездни детски градини. Майчинството през втората година не беше обвързано с минималната работна заплата и не се увеличи както ние го направихме от 650 на 710 лева Ваучерите за храна на служащите не бяха 200 лева, а бяха 80 лева Нямаше културен чек – да ти дадат 200 лева да си купиш книги. Борисов за 12 години усили пенсиите със 162 лева, ние за 6 месеца – със 167 лева “

По думите на Нинова и до момента Българска социалистическа партия е имала разлики с „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, само че са работили дружно по стратегия за битка с корупцията, за слагане на ред в страната и за привършване на модела на ръководство на ГЕРБ. „ Сега те би трябвало да се дефинират по тази линия – желаят ли да режем разноски и да подвигаме налози или желаят да продължим политиката, която трите партии водихме до момента. Допускам, че ще желаят второто, тъй като този бюджет, който направихме и политиката, която до момента водихме, я решавахме трите партии. Т.е. имаме основата, върху която да продължи, а още по-важно е в този момент поради зимата, която следва “, сподели още тя.

„ Не се поддавайте на тази суматоха и това втълпяване на страхове. Всеки проблем има решение. Всичко ще бъде наред, стига да има рационални хора, които да вземат решение въпросите “, прикани в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР