ПП-ДБ и Възраждане ще се съревновават за второто място в

...
ПП-ДБ и Възраждане ще се съревновават за второто място в
Коментари Харесай

Дни преди вота 2 в 1. Кои партии влизат в следващия парламент

ПП-ДБ и „ Възраждане " ще се съревновават за второто място в 50-ото Народно заседание (НС). Това демонстрират данните от социологическо изследване седмица преди вота на организация „ Алфа рисърч ".

То е извършено в интервала 1-4 юни измежду 1000 пълнолетни жители от цялата страна и е осъществено със средства на организацията. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните лица.

Данните от допитването сочат, че ГЕРБ-СДС ще са първа политическа мощ с поддръжка 25,1%. Втори са ПП-ДБ - с 15,4%, и трети с минимална разлика с вторите са „ Възраждане " - 15,2%.

Движение за права и свободи са четвърта политическа мощ с 14,8% от гласовете, а Българска социалистическа партия са пета - с 8,1%. „ ИТН " сигурно влиза в Народното събрание с 6,5% поддръжка, сочи последното изследване на „ Алфа рисърч ".

Социологът Геновева Петрова от организацията разяснява в BTV „ Тази заран ", че при поддръжката за ПП-ДБ има ерозия с към 2 пункта спрямо началото на акцията. „ Възраждане " пък активизира известна поддръжка в хода на акцията.

Под чертата за влизане в Народното събрание остават - под 4-процентната преграда, остават „ Синя България " и „ Солидарна България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР