ПП-ДБ и Спаси София настояват за цялостна промяна на Според

...
ПП-ДБ и Спаси София настояват за цялостна промяна на Според
Коментари Харесай

ПП-ДБ и Спаси София искат цялостен ремонт на бюджета на София

ПП-ДБ и " Спаси София " упорстват за цялостна смяна на

Според тях актуалното предложение не пази ползите на столичани, а на хора и компании, близки до болшинството в Столичния общински съвет.

От Обединени за София (Продължаваме Промяната - Демократична България и Спаси София) показват мощна паника, че поради нежеланието за либерален метод при съставянето на бюджета от ГЕРБ, са под въпрос средствата за значими браншове, като " Култура ", " Образование " и " Транспорт ".

Те предизвестяват, че са заложени стотици милиони неразумни разноски.

В позицията им се показва, че зад 50 млн. лева за настояща поддръжка на пътищата стоят ремонтите на ремонтите, зад 142 млн.лв. по контракти за разчистване стоят претъпкани и счупени контейнери за отпадък и хиляди километри фиктивно измити улици.

Въпреки плануваните 20 млн.лв. за ремонт на Централната градска част пък месеци наред стоели открити строителни площадки, блокирани централни улици, тапи и незадоволителни и некачествени крайни резултати.
 Столичната община желае 2,5 милиарда лева бюджет за 2023 година
Столичната община желае 2,5 милиарда лева бюджет за 2023 година

930 млн. лева са личните доходи на общината

Зад средствата за създаване на детски и спортни площадки и възобновяване на междублокови пространства пък стоели региони, ръководени от ГЕРБ, а зад увеличената до 132 млн.лв. дотация за ЦГМ - нагласената поръчка за 6 млн.лв за хипотетична цифровизация на процесите.

Зад 64 млн.лв. лв. приходи от продажба пък имало над хиляда продадени общински жилища на смешно ниски цени на обществено слаби по документи жители, както и десетки парцели, раздадени за още градежи във към този момент презастроените квартали.

От ПП-ДБ и " Спаси София " дават обещание гаранции, че когато на изборите софиянци им дадат своето доверие, парите им няма да се " усвояват " от доближени до властта компании, а ще работят в интерес на града.

Това ще се случи посредством непрекъснат надзор над компаниите, изпълняващи публични поръчки в София ; по-стриктни условия и действителни наказания в техническите спецификации и договорите; нараснал потенциал на общинските сдружения да поемат все по-голям дял от комуналните услуги; и прехвърляне на пълномощия на районните кметове да правят настоящия надзор за дейностите, които се правят на територията на региона им.
 Макар и без държавен бюджет, Столична община ще строи стремително
Макар и без държавен бюджет, Столична община ще строи стремително

Все още не е явен претендентът за столичен кмет от ГЕРБ, сподели Фандъкова

Предвижда се жителите да бъдат включени на доста по-ранен стадий от подготовката на бюджета, както и да бъдат разпределени по-големи суми за директно ръководство от регионите за същинска децентрализация.

От ПП-ДБ и " Спаси София " плануват и въвеждане на средносрочна финансова стратегия (3 години), която ще дава финансовата рамка за осъществяване на признатите дълготрайни тактики и стратегии на общината. В годишната финансова стратегия ще се включват единствено обекти, за които има планова подготвеност.

Освен това ще се разгласява информация за всички заплащания на Столичната община и за всички подписани контракти за наеми на общинско имущество.

Ще бъдат подхванати и ограничения за по-добра събираемост на приходите на общината с фокус върху ръководството на общинската благосъстоятелност и глобите за неточни реализатори.

От Обединени за София декларират, че настоящите общински съветници от " Демократична България " и " Спаси София " няма да поддържат оферти бюджет на съвещанието на общинския съвет на следващия ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР