ПП/ДБ действат реактивно. Чакат проблемът да назрее като цирей, а

...
ПП/ДБ действат реактивно. Чакат проблемът да назрее като цирей, а
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Не е ясно дали след изборите сглобката ще скърца, или няма да се разглоби

ПП/ДБ работят реактивно. Чакат казусът да „ назрее като абсцес ”, а след това под паника хукват да го вземат решение, с цел да покажат активност

За митингите и ориста на държавното управление Tribune.bg беседва с народния представител от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев.

Г-н Вълчев, Ваш сътрудник сподели от трибуната на Народното събрание нашето избеляло и раздрано знаме. Защо?

Това е знаме от протестиращите енергетици. Според хората, които бяха на площада, то демонстрира на какво наподобява България сега. Видяхме едно знаме, което би трябвало да е бяло, зелено, алено, само че цветовете му са се слели.

В розово, май?

Не е розово, там е работата. За страдание, като действителност това не е добре, тъй като демонстрира, че е прекратена връзката сред такива значими сектори и хората, които би трябвало да вземат решение техните проблеми.

Някои анализатори се усъмниха, че има заиграване с протестиращите?

Да, постоянно е имало такива подозрения. Но е реалност, че не политици търсеха земеделци и енергетици. Факт е, че те идват. Те поканиха при тях да слезе този, който има какво да им каже и „ има очи ” да приказва с тях.

Длъжници ли сте им, тъй като нищо не е предоговорено по Плана за възобновяване и резистентност?

Длъжници са тези, в които е изпълнителната власт, то по тази причина работи държавното управление в последна сметка.

Справя ли се държавното управление с рецесиите, тъй като има задоволително държавен уред, само че той сякаш не се употребява?

Ние не сме най-големите почитатели на това държавно управление, само че няма да дам оценка в черно и бяло. Правителството, обаче, вместо да работи авансово, тъй че да не се стига до такива митинги, то работи, както сътрудниците от ПП/ДБ - реактивно. Те чакат казусът да се появи, да „ назрее като абсцес ”, а след това под паника хукват да го вземат решение, с цел да покажат активност и да запишат някакви точки пред тези, които имат проблеми. За мен едно държавно управление работи добре, когато работата му е незабележима.

Колко живот давате на кабинета?

Прогнозата ми за „ сглобката ” не е безапелационна, тъй като виждаме неодобрение от самите сътрудници в нея за метода, по който се работи. От друга страна виждаме, че тях ги устройва ситуацията. Има бързане и вкарване на закони не на кг, а със самосвал ги изсипват в зала. Законопроектите са цялостни даже с чисто юридически безумия, да не приказваме като смисъл какво са. Това демонстрира, че може би си нямат чак такова доверие. Според нас, бързат преди локалните избори да свършат най-много работа, до момента в който най-малко официално още са дружно, тъй като не се знае по-късно дали тази „ сглобка ” не просто ще скърца, или няма да се разглоби.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР