Позовавайки се на източници от руското министерство на отбраната, рускоезичната

...
Позовавайки се на източници от руското министерство на отбраната, рускоезичната
Коментари Харесай

”Нюзуик”: Путин арестува генерал Суровикин по подозрение, че е бил зад Пригожин. Прави чистка сред военните

Позовавайки се на източници от съветското министерство на защитата, рускоезичната версия на „ The Moscow Times “ заяви, че Суровикин е бил задържан за това, че е застанал на страната на ръководителя на " Вагнер " Евгений Пригожин, чиито отряди завзеха боен щаб в Ростов на Дон и настъпиха към Москва.

 
Руският боен блогър Владимир Романов също заяви за ареста на Суровикин в сряда, а Институтът за проучване на войната съобщи, че военни " филиали " на Суровикин са упрекнати в " съучастничество " в протеста. Позовавайки се на съветски боен блогър, мозъчният концерн съобщи, че е в ход " огромна чистка " в съветското военно командване.

 

Бунтът беше сподавен в събота след докладвана договорка, контрактувана от беларуския водач Александър Лукашенко, съгласно която нито Пригожин, нито бойците му ще бъдат упрекнати, а ръководителят на " Вагнер " ще бъде заточен в Беларус.

 

Суровикин стана пълководец на всички съветски сили, нахлули в Украйна през октомври 2022 година, само че през януари 2023 година бе сменен от Валерий Герасимов.

 

По информация на „ Дейли мейл “, високопоставеният съветски военачалник " изчезна " на фона на изказвания, че е знаел авансово за въоръжения протест през уикенда, който заплаши режима на Владимир Путин. Една от версиите бе, че военачалник Сергей " Армагедон " Суровикин е извикан на разпит във връзка със скрит план за събаряне на министъра на защитата Сергей Шойгу в границите на лов за пречистване на вътрешните врагове.

 

Американски чиновници, осведомени за американското разузнаване, обявиха, че почитан съветски военачалник е бил авансово осведомен с проектите на Пригожин да се опълчи против Шойгу и началника на въоръжените сили военачалник Валерий Герасимов поради неуспехите във войната против Украйна, заяви „ Ню Йорк Таймс “.

 

Подозренията са, че този военачалник е Суровикин, пълководец, прочут със своята жестокост и грубост. Свързаният с провоенния канал Рибар, Телеграм, разкри, че Суровикин " не е виждан от събота ".

 

Преди да изчезне, Суровикин насочи обезверен съботен апел да се откажат от опозицията си против военното управление и да се върнат в базите си " преди да е станало прекомерно късно ". Той разкри, че му е било подредено да се върне в Москва от фронта. Сега се оказва, че това може да е станало поради съмнения, че е знаел за " преврата ", както и поради подозрения за съпричастност към него.

 

По това време той съобщи обществено: " Не можем да играем в ръцете на врага в този сложен за страната ни миг. Необходимо е да се подчиним на заповедта на народноизбрания президент на Руската федерация, преди да е станало прекомерно късно “.

 

Твърди се, че не са го виждали, откогато е записал това известие.

 

Новите разкрития акцентират дълбоките разцепления и неустойчивостта по върховете на властовата конструкция на 70-годишния Путин, който страда от украинските териториални придобивки във войната.

 

Американски чиновници също по този начин обявиха, че има признаци, че и други съветски генерали може да са подкрепили опита на Пригожин да смени управлението на Министерството на защитата със мощ.

 

Настоящи и някогашни американски чиновници обявиха, че Пригожин не би почнал въстанието си, в случай че не е вярвал, че други лица на управителни позиции ще му се притекат на помощ.

 

Някои някогашни чиновници показаха мнение, че Путин може да реши да задържи военачалник Суровикин, в случай че заключи, че той е знаел за проектите на Пригожин, само че не му е оказал помощ. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР