Позовавайки се на източници от администрацията на Тръмп, Reuters разкрива,

...
Позовавайки се на източници от администрацията на Тръмп, Reuters разкрива,
Коментари Харесай

Като президент Тръмп е наредил на ЦРУ да дискредитира китайското правителство

Позовавайки се на източници от администрацията на Тръмп, Reuters разкрива, че през 2019 година Тръмп е издал загадка заповед на Централно разузнавателно управление на САЩ да подкопае престижа на китайското държавно управление. От своя страна разследващото ведомство е обособило дребен екип, който посредством подправени сметки в китайските обществени мрежи е разпространявал отрицателни материали за Си Дзинпин и неговото държавно управление.

Основната информация е разкривала данни за благосъстоянията, които високопоставени китайски функционери крият в чужбина, или данни за корупцията и разточителния живот, който води китайската политическа върхушка. За източник са били посочвани задгранични новинарски организации.

Задачата на Централно разузнавателно управление на САЩ е била да сътвори измежду китайците съмнение в държавното управление им, само че и да подклажда параноя измежду китайските водачи, насърчавайки ги да хвърлят огромни запаси в контрола на интернет пространството. „ Искахме да преследват призраци “, споделя пред Reuters един от източниците. Според тях сходни акции са били ориентирани освен против Китай, само че и против страни от югоизточна Азия, Африка и южния тихоокеански...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР