Познавате ли симптомите на Множествената Склероза? Най-често срещаният отговор според

...
Познавате ли симптомите на Множествената Склероза? Най-често срещаният отговор според
Коментари Харесай

P.I.F. написаха Понякога за хората с множествена склероза

Познавате ли признаците на Множествената Склероза? Най-често срещаният отговор съгласно група P.I.F. е: „ Понякога “. Песента е част от акцията „ Невидимата Министерски съвет “ на фондация „ Множествена склероза за България “, а премиерата й ще се случи с мини турне във Варна, Плевен, Шумен, Русе и Бургас.

За P.I.F. присъединяване в „ Невидимата Министерски съвет “ е колкото част от задачата им за обществена отговорност като създатели, толкоз и персонална идея. Пътищата на ръководителя на фондацията Здравка Цветарска и Димо Стоянов се пресичат благодарение на неговата съученичка от Варна Кристина.

„ Тя е диагностицирана с Министерски съвет от много време, само че е извънреден войник по дух – движи личен бизнес, върви на бокс, изобщо - живее интензивно. Здравка я помолила да предложи актьор, който да запише ария по случай международния ден на болестта - 30 май.

Имам доста познати с тази болест и одобрих концепцията драговолно споделя Димо. „ Понякога “ е ария, която отлежава в архивите му близо десетилетие. „ И все не намираше мотив да излезе на бял свят. Пуснах я на Здравка и текста зазвуча в цялостен синхрон с концепцията за съпричастност към хората с Министерски съвет и тестванията, пред които ги слага заболяването “, споделя фронтменът на P.I.F.

Съвсем скоро „ Понякога “ ще се снабди и с клип, в който ще забележим лицата на Министерски съвет през вдъхновяващите истории на хора с разнообразни специалности.

Извън сюжета на видеото те ще споделят своите невидими за близките признаци и ще изразят това, което желаят всеобщо да се знае за диагнозата, с цел да бъдат туширани неправилните схващания за заболяването.

По този метод всеки съпричастен към хората с Министерски съвет в България ще може да обезпечи съответна и вярна поддръжка. “, уверена е Здравка Цветарска.

Целта на акцията „ Невидимата Министерски съвет “ е повишение информираността на обществото за невидимите Министерски съвет признаци и тяхното влияние върху качеството на живот на диагностицираните. В България по последни неофициални данни има над 10 000 души с това заболяване, като всяка година тяхната численост се усилва почти с нови 80 пациента.

Множествената склероза е едно от най-честите неврологични болести, като нейните първи прояви нормално се записват в най – дейната възраст – сред 20 и 40 години. За страдание, има наклонност към понижаване на възрастовата граница и към днешна дата най – младият диагностициран пациент в България е на 12 години.

Турнето на P.I.F. в поддръжка на „ Невидимата Министерски съвет “:

12 април, Варна- Menthol (unplugged)
13 април, Плевен - Galaxy Bowling Club Pleven
19 април, Шумен - Merock & Blues Club
20 април, Русе - MAX Club Ruse
27 април, Бургас - Bar Target
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР