Познанията по български език да се проверяват във всички учебни

...
Познанията по български език да се проверяват във всички учебни
Коментари Харесай

БАН с призив: Познанията по български език да се проверяват във всички степени на образованието

Познанията по български език да се ревизират във всички образователни проекти и степени на образованието, освен в междинното, само че и във висшето. Това да се трансформира аршин при оценяването и акредитацията на висшите образователни заведения, а владеенето на български език да стане изискване за предоставяне на българско поданство. Това са част от ограниченията, които учените от Българска академия на науките оферират за отбрана на благосъстоянието, хубостта и звучността на българския език.

Добро решение в тази посока би било исъздаването на български културен институт, сходно на „ Сервантес “, „ Британския съвет “ или „ Гьоте институт “.

45% от завършващите приблизително обучение у нас са функционално необразовани. Даните напомни чл.-кор. Иван Гранитски

Призивът отразява паниката за положението на обществената тирада и е по самодейност на Отделението по изкуства и изкуствознание на Събранието на учените и член-кореспондентите на Българска академия на науките. Проф. Иван Илчев обаче съобщи, че е песимистичен.

Въпреки това той счита че са нужни дейности, не еднократни, а повтарящи се и ориентирани не към скорошна, а отдалечена във времето смяна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР