Позицията на Нидерландия за България в Шенген няма нищо общо

...
Позицията на Нидерландия за България в Шенген няма нищо общо
Коментари Харесай

Крум Зарков: Крачката към Шенген може да бъде завършена догодина

" Позицията на Нидерландия за България в Шенген няма нищо общо с върховенството на закона у нас. Те търсеха мотив, с който да наложат несъгласие по вътрешнополитически техни аргументи. Нидерландия наложи повече от несъгласие. Страната поде акция за събаряне на въпроса от дневния ред. Истината е, че Нидерландия е в изолираност в Европейския съюз по този въпрос, не ние ".

Това разяснява пред БНР служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

И уточни, че част от тактиката на Нидерландия е била да сложи въпроса за разделянето на България и Румъния:

" Това юридически не е допустимо, защото Европейският съюз и Съветът бяха подготвили общо решение за България и Румъния, което беше съветвано с Европейския парламент. За да се случи, би трябвало време. Политически не е допустимо, защото никой, с изключение на Нидерландия, не застъпваше тази позиция. Технически е невероятно зароди това, което съставлява българо-румънската граница ".

Зарков акцентира, че служебното държавно управление е върнало тематиката " Шенген " в дневния ред на страната.

" Това беше ясна поръчка на България за продължаващата и все по-дълбока интеграция в Европейския съюз. България не е в позиция на обясняващ се, а на страна, изпълнила условия и предявила поръчка за осъществяване на правата си. Имаме съображение да мислим, че следващата година крачката към Шенген ще бъде приключена... По-голям късмет ще имаме, в случай че продължим да отстояваме позицията си дружно с Румъния ".

В предаването " Политически НЕкоректно " той разяснява и обстановката в Българска социалистическа партия:

" Позицията на Явор Божанков във връзка с украинския спор е ясна от преди. Беше ясна на управлението на Българска социалистическа партия и тези, които през днешния ден го изключиха, оня ден го сложиха за лидер на листа. Той им беше забавен, тъй като беше един от най-яростните критици на президента и на служебното държавно управление. Това демонстрира по какъв начин се работи в Българска социалистическа партия - харесват Божанков, когато плюе по някого, само че не го харесват, когато декларира личната си позиция... Българска социалистическа партия непрестанно отлъчва и изключва хора, а не притегля. Партията ще продължи да губи въздействие ".

Крум Зарков е безапелационен, че няма никакво съображение да се твърди, че служебното държавно управление връща модела " Борисов " на власт или се държи като бухалка.

Според него този Изборен кодекс не трябва да влиза в действие, " тъй като е нездравословен, защото освен връща хартиената бюлетина, а подлага под подозрение целия избирателен развой ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР