Позицията на държавния глава Румен Радев, че конфликтът между Русия

...
Позицията на държавния глава Румен Радев, че конфликтът между Русия
Коментари Харесай

Радев се обяснява с позиция за Украйна

Позицията на президента Румен Радев, че спорът сред Русия и Украйна няма военно решение, е известна, декларират от прессекретариата на президента по отношение на отправени въпроси от медии.

„ Всеки ден от тази война води до жертви и опустошения, които не са в интерес освен на Русия и Украйна, а имат и тежки стопански, обществени и политически последствия за цяла Европа. Захранването на бойните дейности с от ден на ден оръжия усилва риска от световен боен конфликт “, написа в публикуваната позиция.

Затова президентът Румен Радев смята, че дълг освен на директно участващите във военните дейности, а и на интернационалната общественост, е да положат систематични старания за деескалация и прекратяване на военните дейности и търсене на действително спокойно решение със средствата на дипломацията, учредено на правилата и договореностите в границите на Организация на обединените нации и интернационалното право, показват още от прессекретариата на президента.

Вчера на Роженския събор във връзка отминалата среща на върха на НАТО във Вилнюс президентът Румен Радев сподели пред публицисти, че е извънредно време да стартираме да мислим трезво и обективно за войната и за нашето отношение към нея. „ За страдание, тъкмо в такива сериозни времена българските ръководещи нямат лично мислене, нямат лично мнение и позиции “, разяснява президентът и попита трябвало ли е огромните страни членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е безусловно недопустимо, с цел да стартират и нашите ръководещи да сменят позицията си.

Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война, уточни президентът Румен Радев. Но също по този начин би трябвало да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа, добави президентът. Според него тази война има доста измерения – икономическо, обществено, политическо.

По-рано през днешния ден на страницата си във Facebook посолството на Украйна в Република България съобщи, че Украйна поставя всички вероятни старания за възобновяване на мира. Прехвърлянето на виновността върху Украйна, която бе вероломно нападната от северната си съседка, за водената война е една от най-разпространените опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа, показаха от посолството. " Най-много Украйна желае мира, а точно агресорът упорства да води война! ", написаха от посолството на страницата си в обществената мрежа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР