Позицията на българското правителство е ясна и страната ни остава

...
Позицията на българското правителство е ясна и страната ни остава
Коментари Харесай

Петков: Не трябва да сме пасивни консуматори на сигурност, а конструктивни партньори

Позицията на българското държавно управление е ясна и страната ни остава градивен съдружник на НАТО и Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на изключителното съвещание на Народното събрание във връзка спора Русия-Украйна и напрежението сред НАТО и Руската федерация и ролята на България.

Според министър-председателя би трябвало да се работи с всички дипломатически средства, с цел да се реализира главният приоритет - деескалация на напрежението. " Това, което мога да ви уверя, е че нашата концепция е не да сме пасивни потребители на сигурност, а да бъдем градивни сътрудници и съдружници и да сложим нашата войска като приоритет тактиката си за отбрана”, уточни той.

Петков регистрира, че има ясни дефицити в оборудването и инвестицията в българската войска, само че посочи: " Хубавата вест е, че кабинетът се заема с тази цел, и оттук насетне инвестицията в защита ще бъде на систематичен обзор кои са най-големите дефицити, с цел да може нашата войска да има отбранителна опция на тази, която би трябвало да кореспондира като съдружник на НАТО. За пръв път наш главен приоритет са да имаме български войски, под българско военно водачество с българско командване. Нашата войска би трябвало да има цялостна боеспособност в своята защита. Информирали сме и нашите съдружници от НАТО”, акцентира министър председателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР