Позиция на Информационно обслужване относно изявленията на съпредседателя на ПП

...
Позиция на Информационно обслужване относно изявленията на съпредседателя на ПП
Коментари Харесай

Информационно обслужване изобличи Асен Василев в лъжа

Позиция на Информационно обслужване по отношение на изказванията на съпредседателя на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ Асен Василев

Във връзка с изказванията на съпредседателя на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ Асен Василев пред Нова ТВ в предаването „ На фокус с Лора Крумова “ за ролята на Информационно обслужване в изборния развой, заявяваме изрично следното:

Информационно обслужване в никакъв случай не се е занимавало с „ организация на изборите “, както твърди господин Василев.

Информационно обслужване в никакъв случай не е „ управлявало машините “ за изборите, както още веднъж той твърди в изявлението.

Изборите не се провеждат от един човек и още по-малко от изпълнителния шеф на Информационно обслужване, без значение кой е той.

И защото явно предстоят най-малко 2 месеца на политически спекулации преди изборите, като професионална и национално виновна компания Информационно обслужване държи да напомни още веднъж на всички заинтригувани някои базисни обстоятелства по отношение на изборния развой, тъй като въпреки всичко „ Всеки има правото на лично мнение, само че никой няма правото на лични обстоятелства “:

Информационно обслужване не е имало и няма отношение към дейностите по техническо обезпечаване на машинното гласоподаване със профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване (СУЕМГ), в това число настройване, инсталиране и модифициране на софтуера.

Компанията в никакъв случай не е управлявала или съхранявала машините, както и в никакъв случай не е имала отношение към логистично обезпечаване и техническо обслужване на машините, в това число на място в СИК.

От въвеждането на машинния избор в България през 2014 година до в този момент снабдител на машините за гласоподаване, обезпечаването на тяхната техническа поддръжка, основаването и поддръжката на софтуера за машинно гласоподаване, логистика на доставката до СИК, в това число и отвън България, е компанията „ Сиела Норма “ АД, която е единствен сътрудник на производителя „ Смартматик “. Това е видно от профила на Централната изборна комисия в осведомителна система ЦАИС ЕОП () на Агенция за публични поръчки (директно подчинена на министъра на финансите) - за всички избори ЦИК афишира процедура на договаряне, без авансово утвърждение за възлагане на социална поръчка за дейностите по техническо обезпечаване на машинното гласоподаване със СУЕМГ непосредствено със „ Сиела Норма “ АД.

В цитираните от господин Василев избори през юли 2021 година (за парламент) и ноември 2021 г.(за парламент, президент и вицепрезидент) Централната изборна комисия още веднъж афишира процедура за договаряне без авансово утвърждение за възлагане на социална поръчка със „ Сиела Норма “ АД ( и ).

Съгласно Изборния кодекс, Информационно обслужване е реализатор само на организацията и технологията на компютърната обработка на данните в РИК и в ЦИК от гласуването. Ролята на компанията в изборите е разказана в  член 57. (1) т. 33. (изм. – Дъждовни води, бр. 88 от 2020 г.), съгласно който Централната изборна комисия „ дефинира условията към организацията и технологията на компютърната обработка на данните от гласуването и към издаването на бюлетин с резултатите от изборите, в това число от машинното гласоподаване, не по-късно от 55 дни преди изборния ден и разпорежда осъществяването на " Информационно обслужване " АД “.

В умозаключение припомняме, че Информационно обслужване е взело участие в компютърната обработка на всичките близо 90 парламентарни, локални, президентски избори и национални референдуми и от 2003 година до този миг няма нито един факт или сигнал за непрофесионално свършена работа.

Нашата работа е транспарантна и всяка неточност би била елементарно установима и забележима - всички заинтригувани организации и лица имат опция да ревизират въведените от нашите оператори изборни резултати по време на компютърната обработка с данните от изборните протоколи от СИК, качени сканирани и цифровизирани на формалната интернет страница на ЦИК.

Компютърната обработка на изборните резултати постоянно е одобрявана без забележки или възражения от другите сформира на ЦИК, както и от всички останали участници в изборния развой. ЦИК също е орган, чийто членове са представители на разнообразни политически партии.

За Информационно обслужване

Информационно обслужване е българският народен систематичен интегратор на държавната администрация. Компанията построява, поддържа, развива и следи работоспособността на осведомителните системи с национално значение. Информационно обслужване е главен сътрудник на държавните институции и извършва основни планове със стратегическо значение за България. Дружеството е водач на българския пазар в създаването, внедряването и поддържането на нови софтуерни решения. Компанията е първият сертифициран снабдител на удостоверителни услуги в България и е дълготраен софтуерен сътрудник на Централната изборна комисия. Информационно обслужване разполага с клонова конструкция, която покрива всички регионални градове в България. В сдружението работят над 640 висококвалифицирани специалисти в разнообразни области на ИКТ бранша. Компанията е сертифицирана по интернационалните стандарти ISO 9001:2015  за ръководство на качество, ISO/IEC 27001:2013 за ръководство на осведомителната сигурност, ISO/IEC 20000-1:2018 за ръководство на предоставяните ИТ услуги, ISO 37001:2016 за битка с подкупването и LSTI N°1642-131-V1.0 за издаване и ръководство на квалифицирани удостоверения за електронни подписи, електронни печати и квалифицирани електронни времеви печати.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР