„Поздравявам всички пловдивчани, които почитат и празнуват един от най-големите

...
„Поздравявам всички пловдивчани, които почитат и празнуват един от най-големите
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров с поздрав за Рамазан Байрам СНИМКИ

„ Поздравявам всички пловдивчани, които почитат и честват един от най-големите празници в ислямския календар – Рамазан Байрам. Радвам се, че етническите общности в града постоянно сме се уважавали взаимно, живеем дружно от епохи в дух на съгласие и приемливост “. С тези думи кметът Здравко Димитров насочи благопожелание към всички мюсюлмани в града във връзка техния огромен празник – Рамазан Байрам. „ Нека да сме здрави и да се събираме както на празниците на мюсюлманите, по този начин и на нашите - християнските. Няма по-хубаво от това да сме дружно и да съхраним духа на разбирателството, запазвайки вярата, човещината и търпението “, прикани той.



Здравко Димитров почете днешното събитие, като участва на събиране пред Джумая джамия, където участваха шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Йордан Рогачев, вицеконсулът Халид Ислям Таръ, районният мюфтия Танер Вели, Ахмед Пехливан, ръководител на джамийското настоятелство, националният представител от 44-то Народно заседание Танер Али, общинският консултант Али Байрям, заместник-кметовете Йордан Ставрев и Тодор Чонов.



„ Рамазан Байрам е празник на постите и той е един от най-големите празници дружно с Курбан Байрама. Пожелаваме си здраве и благополучие, въздържаме се от храна, вода и грехове “, с тези думи районния мюфтия Танер Вели се обърна към присъстващите.

По-късно Здравко Димитров се причисли към тържеството на фондация „ Хаир “ с ръководител Яшар Асан в регион „ Източен “.



Той съобщи, че Община Пловдив е правила и ще прави всичко допустимо кв. „ Столипиново “ да стане по-добро място за живеене, само че акцентира, че това би трябвало да стане и с напъните на неговите поданици, да го пазят и поддържат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР