„Поздравявам Себастиян Курц за темата, която избра за австрийското европредседателство.

...
„Поздравявам Себастиян Курц за темата, която избра за австрийското европредседателство.
Коментари Харесай

Борисов коментира глобата от 77 млн. за БЕХ

„ Поздравявам Себастиян Курц за тематиката, която избра за австрийското европредседателство. Модерна и лесна е тематиката за Африка. Досега Европа подценяваше Африка. Това обаче не е печелившо. Сега би трябвало да се влага в Африка обаче, да се влага в образованието. Всички би трябвало да им помогнем, те самите би трябвало да си оказват помощ. Европейската комисия би трябвало да събере 43 милиарда евро по "Фонд Африка ". Фактът, че толкоз страни участват на Европейския съвет е индикативен “, съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел след срещата на политическите водачи в границите на форума ЕС-Африка.

На въпрос за санкцията от 77 млн. евро за Българския енергиен холдинг Борисов отговори: "Страната ни реагира към този момент повече от две години в договарянията, които водим с Европейската комисия. Спомняте си, когато Европейска комисия ни предложи да приватизираме тръбите. Представете си през днешния ден да ме питате за какво държавното управление взе решение да приватизира тръбите и заглавията какви щяха да бъдат: Борисов дава тръбите на България. Нали по този начин? Поискахме да ни разрешат да преговаряме. Започнахме от 300 млн. евро. Аз преговарях един път, Томислав Дончев към 100 пъти. Свалихме ги на 77 млн. евро. Паралелно с това движим да получим нови 80 млн. евро за защита за външните ни граници. Искаме още по-добре да се оправяме през идващите години. Всичко останало означаваше приватизация на газопреносната ни система. Нямаше да плащаме 77 млн. евро, а щяхме да приватизираме и дадем късмет на непознати компании. Да не плашат хората, че те ще заплащат тези пари. Няма различен вид с изключение на приватизация, това са европейските правила - на всички места се приватизира, в България не се ".

Във връзка с „ Юлен “, Борисов съобщи, че и той като всички слуша. „ Не знаех, че е Марк Жирардели притежател. Това можеше да стане ясно преди доста години. Марк Жирардели е международно прочут. Защо тъкмо в този момент става ясно– не знам. Но е горделивост за всяка страна. Темата „ Банско би трябвало обаче да я развиваме и да стигаме до решения. Ако нашите "зелени " дойдат тук, ще унищожават целият отрасъл в Австрия. Аз съм горделив, че България има най-силните зелени организации в света, другаде няма да ги оставят да съществуват ", сподели още министър председателят Бойко Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР