Поздравления за историческото постижение! Аз обаче искам да знам как

...
Поздравления за историческото постижение! Аз обаче искам да знам как
Коментари Харесай

Виктор към плувеца Цанко Цанков: Как така не те изядоха акулите в Тихия океан?

Поздравления за историческото достижение! Аз обаче желая да знам по какъв начин до момента в който плува човек над 10 часа в океана по какъв начин не го изяждат акулите?! Все отново обонянието им е толкоз мощно, че една капка кръв я усетят в олимпийски басейн. Защо не те изяждат акулите, като прекарваш толкоз доста часове измежду огромни бели акули.

Това попита водещият на " Здравей, България " по Нова тв Виктор Николаев плувеца Цанко Цанев, който преплува 37 км за 10 часа в ледените води на Тихия океан.

Океана е място, където живеят всевъзможни създания и аз съм приел това. Там живее и огромната бяла акула настина, само че офанзивите против плувци са изключителна необичайност, разяснява спортистът. 

Акулите не са един от огромните проблеми на този огромен и сложен плувен маратон. Докато плавам не мисля за акулите. Повече ме тормози нощното плуване, ниските температури, голямото разстояние. Това е единствения маратон, на който старта му се слага постоянно през нощта, разяснява Цанков. 

Има съпътстваща лодка, която ме следи от няколко метра, която и следи за разпоредбите, и може да окаже помощ на плувеца, изясни той.

Плуването е непрекъснато. Нямаш право да спираш за повече от 10-20 сукинди. Ако спреш за повече, мощните течения те отклоняват от траекторията ти на 200-300 метра, изясни той.

По време на маратона спиранията са единствено, с цел да се одобряват течности, само че единствено в границите на броени секунди, добави той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР