Поздравления към екипа на Министерството на здравеопазването и пожелание в

...
Поздравления към екипа на Министерството на здравеопазването и пожелание в
Коментари Харесай

Хиляди пациенти изтръпнаха! Фармацевтите на война с лекарите за е-рецепти: МЗ, поздравления

Поздравления към екипа на Министерството на здравеопазването и благопожелание никога да не се прави крачка обратно от въвеждането на електронната рецепта. Това сервира в ефира на бТВ ръководителят на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов.
Бъдещето е в дигитализацията и единствено по този метод може да се реализиран бистрота и надзор, както и да се преодолеят проблемите, в това число и с неналичията на медикаменти, безапелационен бе той.
Според фармацевтите с хартиените предписания има доста повече благоприятни условия за злоупотреби, а Маринов показва в студиото какъв брой елементарно може да се напише рецепта.
„ Това е пети път, в който се опитваме да въведем електронна рецепта и не би трябвало да се връщаме обратно. „ При дигитализацията се оставя ясна диря. За първи път ще се вижда и какво предписват лекарите “, сподели ръководителят на Българския фармацевтичен съюз.
Маринов изясни, че в първата седмица някои от софтуерите не са били подготвени, само че последователно върви изглаждането на дефектите и системата се почиства.
Най-важното е обаче и лекарите, и фармацевтите да получат достъп до системата за следене на наличните количества медикаменти в складовете.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР