Появиха се десетки спекулации по темата, включително, че Радев няма

...
Появиха се десетки спекулации по темата, включително, че Радев няма
Коментари Харесай

Версия: Румен Радев организирал атаката срещу Кирил Петков на Шипка?

Появиха се десетки спекулации по тематиката, в това число, че Радев няма да се качи на Шипка поради терзания от неприятното време или от конфликти по оста русофили-русофоби. Но на фона на днешното освиркване на Кирил Петков и министрите му, една от версиите за съмнителното неявяване на президента звучи по-достоверно от всеки път – допустимо ли е президентът да е провел освиркването на премиера, който той самичък вкара във властта?

Напомняме, че Радев и Петков се сблъскаха обществено неведнъж в последния два месеца по разнообразни тематики – Северна Македония, „ Булгаргаз “, оставката на Стефан Янев и други.

Какви са обстоятелствата: Всяка година по това време Румен Радев е топло посрещан от последователите на партия „ Възраждане “ на Шипка. Това е очевидно на всички видеа и фотоси, на които президентът театралничи гордо до народния представител на Костадин Костадинов Елена Гунчева, съветския дипломат Н.Пр. Елеонора Митрофанова и други известни и незнайни русофили. Обикновено зад тях се веят и белите флагове на „ Възраждане “.

Известно е също, че партията на Костадинов беше локомотивът на всички митинги, които Радев определяше обществено като обективни. „ Възраждане “ бяха сътрудници на президента и в провеждането на неговите шествия.

Знамената на партията на Костадин Костадинов постоянно са били като щитове за Румен Радев. Но през днешния ден се трансфораха в копия, ориентирани против Кирил Петков, ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и министри от кабинета.

Кирил Петков също беше посрещнат от „ Възраждане “ на паметника Шипка – само че с освирквания, словесна експанзия и замеряне със снежни топки. Нещо повече – в телевизионните репортажи се вижда по какъв начин част от последователите на партията се обръщат към премиера с думите, че за разлика от него Румен Радев няма потребност от тежка защита, с цел да се качи на Шипка.

Присъствието на Стефан Янев на паметника Шипка на трети март не е извънредно. Като длъжностен министър-председател той придружаваше Румен Радев. Но тази година се качи самичък – без Радев и странейки от своя досегашен стопански министър и сегашен министър председател.

Дали предстоящият медиен интерес към служебния министър председател на Румен Радев тъкмо там и тъкмо в този миг не е съдействал за отсъствието на президента? Днес Янев не отхвърли основаването на нов политически план, в противен случай – той съобщи, че партията му ще бъде оповестена и то в точния миг.

Възможно ли е обликът на уважавания от хората длъжностен министър председател Стефан Янев да се опълчва съзнателно на фрагментите на позорно изгонения от Шипка Кирил Петков? С безмълвното единодушие на Румен Радев? Възможно е. Защото точно неговите „ хрътки “ преследват Кирил Петков.

Възможно ли е яростта на хората, качили се на Шипка през днешния ден, да се дължи на несъответстващото държание на Кирил Петков по съществени тематики като високите цени и изрази вид „ Русия е бензиностанция с ракети “ и „ Путин е деспот “ – да, допустимо е.

Каквато и да е повода за днешните унизителни събития на паметника Шипка точно на националния празник на България, тя би трябвало да бъде оценена и осмислена – както от ръководещите, по този начин и от обществото.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР