Появи ли се свежия лапад, веднага ни се дояжда вкусна

...
Появи ли се свежия лапад, веднага ни се дояжда вкусна
Коментари Харесай

Баница с мая и лапад (спанак)

Появи ли се свежия лапад, незабавно ни се дояжда вкусна баница с квас и лапад

Необходими Продукти

● кори за баница - 1 пакет (дебели на сач или къпани)
● сирене - 300 г
● лапад - 300 г или спанак
● масло - 50 г
● квас - 7 г суха
● яйца - 5 бр.
● кисело мляко - 500 г
● брашно - 5 с.л. равни
● олио - 5с.л.
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 ч.л.
● бакпулвер - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Изсипвате в една купа маята, киселото мляко, захарта и 2 лъжици брашно и оставяте маята да се задейства. Много е значимо продуктите да не са от хладилника, тъй като ще чакате дълго време!

През това време задушаваме в масло нарязания лапад за 5 минути, едвам омекне. Когато маята шупне, прибавете яйцата, олиото, сиренето, задушения лапад и всички останали артикули.

Разбърквате добре, разстилате корите и стартирате да нанасяте от сместа. Навивате на руло и нарязвате рулото на дребни късчета с дължина към 5 см. или колкото е височината на тавата ви.

Намазнявате тавата и ги нареждате обърнати като розички, като оставяте малко разстояние сред тях. След като наредите цялата тава, изсипвате остатъка от сместа, като слагате върху всяко парче.

Оставяте да втаса 10-15 минути, до момента в който ви загрее добре фурната, която включете на 160 градуса. Преди да мушнете във фурната, сложете по късче масло върху всяко парче баница.

Печете до прелестен тен. Аз използвах къпани кори, те са 3 бр., само че са доста огромни. Тавичката ми е силиконова и е с размер 22.7/22.7см. Ако не е сезон на зелениите или пък не обичате, умерено можете да я извършите без тях.

Приятен вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР