Появата на тъмни ивици под ноктите може да е симптом

...
Появата на тъмни ивици под ноктите може да е симптом
Коментари Харесай

Какво означава появата на тъмни петна под ноктите?

Появата на тъмни линии под ноктите може да е признак за неведнъж нараснали равнища на холестерол в кръвта, написа английският „ Daily Express “, като се базира на специалисти от Американската академия по дерматология.

В материала се прецизира, че такива линии могат да се появят както по ноктите на ръцете, по този начин и по краката. Те се появяват, когато дребни кръвоносни съдове се повредят и спукат, оставяйки дребни "кръвни петна ", които се виждат през нокътя. Тези кървящи петна нормално не предизвикват физическа болежка.

Според специалистите връзката сред сходни линии под ноктите и покачвания холестерол е потвърдена неведнъж в изследвания, следена е при пациенти и е разказана в здравната литература.

В публикацията се акцентира, че при появяването на такива признаци би трябвало навреме да се потърси доктор, защото високите равнища на холестерола са рискови заради покачвания риск от сърдечно-съдови болести. В взаимозависимост от частта на тялото запушването на кръвоносните съдове може да провокира инсулт или инфаркт.

Тъмните линии могат да значат и ендокардит, възпалително заболяване на сърцето, или да са симптом на васкулит, който съставлява увреждане на кръвоносните съдове, допълват специалистите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР