Поводът за недоволството сутринта бяха ниските трудови възнаграждения и уволнения

...
Поводът за недоволството сутринта бяха ниските трудови възнаграждения и уволнения
Коментари Харесай

Блокирана София: Автошествие срещу ниските доходи, спекулата и инфлацията




Поводът за недоволството сутринта бяха ниските трудови хонорари и уволнения в Центъра за незабавна здравна помощ в София. Към 11 часа незабавни медици от Видин, Пазарджик и София се събраха пред постройката на здравното министерство, където настояха възнаграждението на водачите на коли за спешна помощ да стане 1400 лв. и да се подобрят изискванията на труд за работещите в тези центрове. 

В 17 часа от площад " Александър Батенберг " потегли и автошествие, на което синдикатът изрази недоволството си против ниските приходи, спекулата и инфлацията. Председателят на синдиката Красимир Митов сподели пред публицисти, че приходите би трябвало да бъдат нараснали с процентите, с които се е повишила инфлацията. " Ако след изборите не бъдем чути от политиците, обмисляме митинги по сходство на тези в останалите европейски страни ", сподели още той. 

Маршрутът на автошествието е пл. " Александър Батенберг " - Министерството на здравеопазването - булевардите " Александър Стамболийски ", " Тодор Александров " и " Цар Освободител " - постройката на Народното събрание - " Орлов мост " - бул. " Цариградско шосе " - кръговото кръстовище на 4-ти км и назад. На места по маршрута шествието стопира от три до пет минути. 

Снимка: Булфото

Същевременно от Центъра за незабавна здравна помощ в София оповестиха, че техен водач е уволнен поради несъблюдение на служебните си отговорности и непочтено държание. Официалната позиция на ЦСМП - София е във връзка направените по-рано през днешния ден изказвания от ръководителя на профсъюз " Защита " Красимир Митов, че шефът на центъра е уволнил водач на " етническа основа ", защото бил " наругал македонски доктор ", работещ в същия център.

Уволнението на водача е вследствие на няколко докладни от негови сътрудници, свързани с държанието му - обиди, разпространение на клюки, тормоз. 

От 2011-а до 2015 година водачът има няколко наказания - забележки, наложени поради нанесена вреда на линейка; за неточно попълнена пътна брошура - формален документ; за преразход на гориво; за нанесени тежки контузии на екип - доктор и здравна сестра, вследствие на внезапно прекъсване на санитарния автомобил, в който е имало и пациентка в тежко положение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР