Поводът е дистанционно правителствено заседание, на което министър Банов пуши

...
Поводът е дистанционно правителствено заседание, на което министър Банов пуши
Коментари Харесай

Съставиха акт на Боил Банов след сигнал на гражданин

 Поводът е отдалечено държавно съвещание, на което министър Банов пуши цигара в кабинета си в Министерството на културата, което е строго нарушаване на настоящото все още законодателство, написа " Добрич онлайн ".

Авторът на сигнала е добричлията Стойчо Стойчев. На 23 март, по време на ефирен репортаж, информиращ за дейности на министрите по отношение на ковид, на фрагментите той вижда по какъв начин Боил Банов пуши цигара.

Стойчев незабавно подава сигнал по електронната поща до приемната на държавното управление, РЗИ и няколко медии. 

Имейлът гласи: " Уважаеми дами и господа, гледайки вести по Канал 1, емисията на 23.03.2020 година в 18.00 часа, беше излъчен репортаж, в който беше показан министър-председателя във видео конферентна връзка с министрите. На екрана демонстрираха таблета на господин Борисов, на който точнно в центъра беше министър Банов с цигара в кабинета си - в нарушаване на настоящото законодателство. Моля да предприемете нужните дейности и да санкционирате нарушаването! ". Стойчев ползва и телевизионните фрагменти. 

Отговорът на неговия сигнал от 8 април на шефа на РЗИ Данчо Пенчев гласи: " Констатирано е нарушаване на член 56, алинея 2 от Закона за здравето от господин Боил Банов - Министър на културата, който пуши в кабинета си. На лицето е формиран акт за административно нарушаване ".

Глобата, която ще получи министъра на културата е от порядъка на 300 до 1000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР