Повишено е напрежението в източния германски град Кемниц. Десетки крайнодесни

...
Повишено е напрежението в източния германски град Кемниц. Десетки крайнодесни
Коментари Харесай

Ново зверство на млад сириец нажежи до червено страстите в размирния Кемниц

Повишено е напрежението в източния немски град Кемниц. Десетки крайнодесни протестиращи проведоха протест, ден след конфликт сред 18-годишен сириец и 41-годишен германец, в който първия рани втория с нож. Сблъсъкът пристигна откакто в събота в центъра на града се организира фестивал на мюсюлманска общественост, до момента в който локалната крайнодясна група Про Кемниц стачкува наоколо с барбекю събитие, осведоми БГНЕС.

Видео в интернет сподели по какъв начин екстремистката група пече на грил свинско месо, до момента в който от другата група крещят "това е нашият град ". Про Кемниц по-късно удостовери, че потърпевшият при нападението е един от нейните "другари по оръжие " и разгласява "новина " за случая в обществените медии дружно със фотография на ножа от кръвопролитието.

След това локалната десница прикани за проява в неделя, към която се причислиха към 50 души, съгласно локалния всекидневник Фрай Пресе.

Около 60 стачкуващи проведоха контрапротест и 66 служители на реда съблюдаваха реда, оповестиха локалните управляващи, добавяйки, че не е обявено за принуждение.

Кемниц завоюва международна популярност предходната година, откакто съдбовен удар с нож против немски жител провокира всеобщи митинги. Адвокатите на сириеца Алаа Шейхи упорстват, че той е почтен в процеса за убийството, който се организира в Дрезден от съображения за сигурност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР