Повишението на цената на електроенергията за бита е антиинфлационно, тъй

...
Повишението на цената на електроенергията за бита е антиинфлационно, тъй
Коментари Харесай

Иван Иванов: Повишението на цената на електроенергията за бита е антиинфлационно

Повишението на цената на електрическата енергия за бита е антиинфлационно, защото нарастването е в пъти по-ниско от показателя на инфлация в страната, което всички знаят и усещат. Това сподели ръководителят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти по мотив междинното нарастване за страната на цената на тока за бита с 4,37 %, което влиза в действие от на следващия ден и ще важи до 30 юни следващата година.

Решението демонстрира, че българските консуматори през цялата последваща година – от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година, ще имат постоянни и прогнозируеми цени, уточни още той и уточни, че няма да има смяна в цените на топлата вода и парното. 

Председателят на КЕВР обърна внимание, че в енергийния микс за битовите консуматори са включени 2 200 000 мегаватчаса електрическа енергия, създадена от Топлоелектрическа централа " Марица изток " - 2. Това е направено със заповед на някогашния длъжностен министър на енергетиката Росен Христов за сдружението да не изпадне във финансови усложнения.

По думите му Комисията се е водила от правилото да вземе уравновесено решение, а това решение обезпечава от една страна финансовата непоклатимост на енергийните сдружения, а въпреки това регулаторът е защитил ползите на потребителите, тъй като в заявките сдруженията са желали доста по-голямо покачване на цената.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР