Повишената чувствителност на зъбите или хиперестезия е често срещано явление

...
Повишената чувствителност на зъбите или хиперестезия е често срещано явление
Коментари Харесай

Причини за повишената чувствителност на зъбите

Повишената сензитивност на зъбите или хиперестезия е постоянно срещано събитие при доста хора, написа ABC Fact. Хиперестезията се свързва с болежка, която визира един или повече от зъбите. Болката се случва, нормално с потреблението на топла или студена храна, питиета, сладкиши, до момента в който миете зъбите или когато дишаме през уста.

Има доста аргументи, които могат да причинят чувствителността на зъбите. Нека да разгледаме най-основните.

1. Неправилна или несъответстваща хигиена на устната празнина

Агресивно разчистване на зъбите или приложимост на четката за зъби с твърди нишки може да аргументи инфектиране на венците и оттегляне, което може да повреди зъбния гланц и да се улесни излагането на дентина. Използвайте четки с меки нишки и паста за зъби за чувствителни зъби. 

2. Неправилни хранителни привички

Хората, които следват небалансирана диета без задоволителен банкет на витамини и минерали, могат да изгубят вярната секрецията на слюнката. Недохранването не обезпечава на организма веществата и минералите, нужни за поддържане на естественото положение на емайла, а и несъразмерната консумация на сладкиши, сладки питиета и киселинни артикули довежда до спиране на РН-баланса. Трябва да измененията диетата, като намалите количеството киселинни храни и газирани питиета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР