Повишена активност на стомашно-чревни разстройства, свързани с гадене и повръщане,

...
Повишена активност на стомашно-чревни разстройства, свързани с гадене и повръщане,
Коментари Харесай

Вируси върлуват в Мездра, РЗИ зове да подобрим хигиената си

Повишена интензивност на стомашно-чревни разстройства, свързани с гадене и повръщане, следят персоналните лекари в Мездра през последните седмица. Тази година вирусите са по-агресивни, при дребните пациенти има риск от обезводняване. В резултат на това болният усеща мощна отмалялост, виене на свят, обща изнемощялост.
От Регионалната здравна ревизия - Враца оповестяват, че записаните остри респираторни болести и грип са 21, което е в норма за сезона.
Установени са и по два случая на варицела, туберкулоза, ламблиоза и хепатит А. Последните два случая на хепатит А са регистрирани в мездренското село Долна Кремена, където към този момент са подхванати дейности за ограничение разпространяването на вируса. При хепатит А – „ заболяването на мръсните ръце “, са доста подчертани сезонността и цикличността. Хепатитът стартира в края на септември и напролет може още да е деен, защото вирусът е доста устойчив.
В персонален проект профилактиката изисква спазването на добра персонална хигиена при подготвяне и предпазване на храна, предизвестяват от РЗИ. Превантивните ограничения са ориентирани най-вече към възстановяване на битовата хигиена и просвета, както и битка с механичните преносители. Да не се разчита на мокрите кърпички като средство за стерилизация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР