„Повишаването на доходите и увеличаването на минималната пенсия на 300

...
„Повишаването на доходите и увеличаването на минималната пенсия на 300
Коментари Харесай

Борис Ячев разкри цената, която НФСБ плаща, за да остане в управлението

„ Повишаването на приходите и увеличението на минималната пенсия на 300 лева от януари 2021 година, антикризисни ограничения в помощ на жителите и бизнеса с приемането на препоръчани от нас закони, и подкрепяне на нашите сънародници зад граница - това е цената за оставането на „ Обединени патриоти “ в ръководството. Цена, която ние плащаме с цялото осъзнаване на политическата и социална отговорност “.

Това съобщи зам.-председателят на „ Обединени патриоти “ и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев в декларация на парламентарната група при откриването на новия политически сезон през днешния ден.

" От „ Обединени патриоти “ инициирахме комплекс от стопански и обществени начинания, с които се подкрепя превъзмогването на рецесията от най-силно засегнатите браншове в страната. Тези оферти станаха основна част от пакета ограничения в размер на над 1 милиард и 160 милиона лева, които държавното управление отпуска за превъзмогването на рецесията от COVID-19 ", уточни Борис Ячев.

Според него измежду тях са:

- Намаляване на 9% Данък добавена стойност както за ресторантьорите, по този начин и за тур операторите и за туристическите агенции;

- Ползване на съществени туристически услуги по българските курорти на стойност от 210 лева за хората, които директно реализират дейностите по предотвратяването на разпространяването и лекуването на Коронавирус 19;

- Увеличаването с 30% на работните заплати на над 24 структури в държавна администрация, натоварена на първа линия по преодоляване на пандемията;

- Еднократна добавка към пенсиите за три месеца поред по 50 лева за всеки български пенсионер.

„ Тук следва изрично да подчертаем, че това не анулира уговорката на „ Обединени патриоти “ за постигане на минимална пенсия от 300 лева И го заявяваме ясно и изрично, че ще създадем всичко допустимо това да бъде заложено в бюджета за идната година “, акцентира Борис Ячев.

Сред останалите ограничения, инициирани от патриотите са:

- Допълнителни средства за възнаграждение на персоналните асистенти в размер на 122 млн. лв;

- Дневна дотация от 35 евро за всяка седалка в туристическите чартърни полети до България.

„ Съживяването на огромни инфраструктурни планове, рехабилитация на ВиК мрежата в България, ремонт на автомагистрали, първостепенни и второстепенни пътища, саниране на жилищата – това са идващите стопански ограничения, за които имаме единодушие в ръководещата коалиция. Чрез тях страната действително може да подкрепи бизнеса в България като ще включи в осъществяването им дребни и междинни компании, потърпевши най-вече в интервала на пандемията “, сподели още Ячев.

„ Актуализация на бюджета, промени в редица обществени и стопански закони са измежду най-приоритетните задания на парламентарната група на „ Обединени патриоти “ за идните месеци. Само по този начин икономическите ограничения за превъзмогване на рецесията от Коронавирус 19 ще станат факт и действително ще подпомогнем българската стопанска система “, съобщи Борис Ячев.

Сред тях е Законът за отговорностите и договорите, който един път вечно да реши казуса със съществуването на „ безконечният дебитор “, Законът за юридически лица с нестопанска цел, посредством който най-сетне да се наложи бистрота по отношението на финансирането и разходването на средствата в бранша на неправителствените организации, Законът, който урежда опцията за погасяване на задължения без правосъдна процедура и други

В Наказателния кодекс чакаме поддръжка за второ четене на разширението на предмета на неизбежната защита и маловажните закононарушения. Това са законови промени, които могат действително да пресекат деянията на битова престъпност в дребните обитаеми места, съобщи Борис Ячев.

Продължаваме да настояваме за осъществяване на патриотичните хрумвания в българското Народно заседание в няколко съществени пункта, добави той. Според него това са:

- Системна политика за подсилване на общественото съзнание на българите зад граница, за целеустремено финансово подкрепяне на нашите общности в чужбина, на техните неправителствени организации, медии и учебни заведения.

- Създаването на „ карта българин “, която дава достъп на сънародниците ни от диаспората за престояване и работа в България, уточни зам.-председателят на ПГ „ Обединени патриоти “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР