Повикването на такси на адрес се оказа мисия невъзможна за

...
Повикването на такси на адрес се оказа мисия невъзможна за
Коментари Харесай

Бургазлии обявиха война на бакшишите, искат...

Повикването на такси на адрес се оказа задача невъзможна за бургазлии и гостите на града това лято. Бакшишите зарязаха постоянните си клиенти и се заредиха да дебнат тлъсти пачки от чужденците на летището. Друга част пък щурмуваха Автогара Юг и на негоден съветски приканваха летовниците да ги закарат до някой от от моловете в града, несъмнено, на много по разнообразни от общоприетите цени.

Над 10 минути очакване и 1 лева „ бонус” върху цената

Стигна се до парадокса, че от заран до вечер нито една компания не вдигаше телефоните за поръчки. Ако въпреки всичко някой късметлия успее да се свърже, диспечерката му споделя, че може да изпрати кола най-рано след 10 минути, само че единствено в случай че си заплати „ лятната такса” от 1 лева за повикване. Точно по този начин, най-голямата компания в града се изхитри и вместо да предлага отстъпка за поръчка по телефона, начислява спомагателна сума, която не е включена в първичната или в цената на километър. Част от таксиметровите компании пък просто покачиха цените за лятото.

Бургаските бакшиши съзнателно бойкотират повикванията и особено сортират клиентите, които да возят. Те недоволстват от съгласно тях ниските цени на таксиметровите компании и налагането на новия патентен налог. Подобен протест против бургазлии имаше и точно на Нова година, когато хората се чудеха по какъв начин да се приберат по домовете си след празничната нощ.

Редовни клиенти също плашат с протест

Това разумно вбеси хората, които най-често употребяват услугите на жълтите коли и те на собствен ред също ги заплашиха с протест. Темата провокира съществени полемики в обществените мрежи.

„ Господа таксиджии, не бъдете нагли, тъй като есента идва, тогава постоянните Ви клиенти, с които в този момент се подигравате, ще Ви питат за сезонна отстъпка, до момента в който дремете по стоянките!”, написа засегнат бургазлия във Facebook.

„ И на мен ми се наложи 4-5 пъти този месец да употребявам услугите им. Абсолютно същата работа! „ Нямаме коли, звъннете след 10 минути” и това са 5 компании!!! Абсурдно е в " най-хубавия " град за живеене да не можеш да стигнеш до никъде”, жалва се бургазлийка.

„ Всяка година има лято и всяка година има туристи, но като тази година безочливост от таксита не бях виждала....Звъниш, никой не подвига и то не една и две компании. После ще реват, че зимата няма работа...Сега избирам да си хвана рейса, в сравнение с да викна такси....Поне рейсът ще пристигна...”, написа млада жена.

Някои даже оповестиха, че България има потребност от услуга като Uber.

„ Жалко, че тук няма Uber.. Ама може да се измисли” и „ Ето по тази причина са измислени услуги като Uber. Ама след това точно такситата пищят, че им се взима работата” са единствено част от мненията в тази посока.

Оказва се, че сега даже и таксиджиите, които чакат на летището, сортират клиентите си. Те отказвали да качват хора до Бургас, возели главно чужденци до курортите.

„ На летището не желаят да качват, в случай че не си чужденец и не отиваш за Слънчев бряг. На моя другарка й отхвърлиха, трябваше да търси градски превоз до „ Славейков”, разяснява млада дама, опарила се от неточните таксиджии.

Мръсни и раздрънкани коли, ниска хигиена на водачите и „ помпички”

Припомняме, че бургаските таксиджии от много време пробват да се изкарат най-онеправданите в страната. Първо патентният налог им беше висок, кметът го понижи. После им липсваха стоянки – направиха им. Сега очевидно цените им са ниски.

Нищо обаче не се прави за подобряването на услугата. Мръсни и остарели коли возят хората. Много малко от тях са снабдени с климатици, а пътуването с сходен автомобил е убийствено в летните жеги. Да не приказваме за водачите, огромна част от които поддържат съмнителна персонална хигиена. Други пък се държат ужасно жестоко с клиентите и даже пушат в колите, без да се преценяват с мнението на хората,

„ Ужасни са в доста връзки - водачите миришат на коч. Пушат в колата, карат зле, помпят сметката (освен в случай че не се кьориш от самото начало в апарата), държат се все едно си им задължен (един даже ме упрекна, че съм щяла да го заразя, тъй като се изкашлях леко, а не бях болна)..”, оплаква се възмутена бургазлийка.

Не са малко и порочните практики с надуването на цените или така наречен „ помпички”. Всеизвестен факт е, че не е добре да си хващате такси пред жп гарата, да вземем за пример, тъй като там возят по други цени. Явно обаче сходни практики стават повсеместни през летния сезон.

„ Пък на нас преди два дни ни желаеха 10 лева от клопките до бл. 35 в „ Изгрев”. Таксито таман беше оставило клиенти и беше свободно. Таксиметровият водач попита за къде сме и непосредствено ни сподели, че за 10 лева ще ни закара. Това става в 22:30 ч. А такситата, които стоят пред моловете, са още по-нагли! Те карат единствено до Слънчев бряг, Равда и т. н.”, разяснява бургазлийка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР