Поверителен доклад на американското разузнаване твърди, че Китай умишлено са

...
Поверителен доклад на американското разузнаване твърди, че Китай умишлено са
Коментари Харесай

US разузнаване: Китай са скрили размерите на епидемията от COVID-19

Поверителен отчет на американското разузнаване твърди, че Китай съзнателно са скрили данните за размера на епидемията от COVID-19 на територията на страната. Това важи както за броя болни, по този начин и за смъртните случаи от заболяването, написа „ Блумбърг “.

Изданието е получило информацията от достоверни източници, които желаят да останат анонимни. Те не дали повече информация за наличието на поверителния отчет, само че съгласно тях „ общото ни схващане е, че Китай съзнателно не са съобщили точната численост на потвърдени и смъртни случаи “.
Обвинения към Китай: Властите евентуално са занижили до 40 пъти броя на жертвите Като доказателства се дават цифри от погребални бюра и крематориуми
Докладът е възложен на Белия дом преди една седмица, разясняват още източниците на „ Блумбърг “.

Епидемията от COVID-19 стартира в китайската провинция Хубей в края на 2019 година, само че досега страната е оповестила към 82 000 потвърдени случая и едвам 3300 смъртни случая, сочат данните на института Джон Хопкинс. Тези цифри, съпоставени с повече от 189 000 случая и повече от 4000 смъртни случая в Съединените щати, звучат нереални.

Президентът Доналд Тръмп разяснява, че китайските данни за вируса „ наподобява са по-откъм леката страна “.

По мотив новия отчет на американското разузнаване от Белия дом към момента няма коментар.

Вицепрезидентът на Щатите Майк Пенс съобщи пред Си Ен Ен, че „ действителната обстановка би била много по-добре, в случай че Китай бяха малко по-учтиви “. „ Това, което знаем в този момент е, че доста преди светът да научи за тази болест през декември, Китай към този момент са били наранени от нея и евентуално от месец по-рано епидемията е била сериозна “, добавя Пенс.
Произходът на COVID-19: Как италиански доктор стана пропагандно оръжие на Китай Азиатската страна се пробва по всякакъв начин да се дистанцира от определението „ първоизточник на болестта “
Китайското преброяване

Редица западни медии разясняват, че китайските здравни управляващи неведнъж са сменили методологията си на вписване на случаи на COVID-19. Първоначално към финалната численост не са били добавяни безсимптомните случаи. Това по-късно беше ревизирано като решение, само че бяха добавени едвам 1500 безсимптомни.

Съмненията на Запада се ускоряват и от изявления в китайската обществена мрежа „ Уейбо “. С отхлабването на карантинните ограниченията в Хубей, в Ухан е проведено разпределяне на тленните остатъци на умрелите от COVID-19 на техните близки. Всички починали от заболяването се кремират, а останките им се съхраняват в урни.

Местните здравни управляващи определили осем погребални домове на територията на града, които да получават тези тленни остатъци и с организация – да ги предадат на околните на умрелите.

Според разнообразни консуматори онлайн обаче единствено в два погребални дома са пристигнали над 5000 урни в границите на два дни – численост, която е доста по-висока от държавните данни за жертви.

Жители на Ухан разясняват онлайн, че крематориумите са работели непрекъснато, а погребални чиновници от цялата страна били командировани от страната в провинция Хубей, с цел да подкрепят работата на погребалните организации.
Как стартира рецесията: Пътят на COVID-19 по света “Ню Йорк Таймс ” демонстрира придвижването на вируса и първите реакции на властите 
Отговорът

Главният редактор на държавната китайска медия „ Глобъл таймс “ Ху Ксижин счита, че „ отчетът на американското разузнаване цели да отклони вниманието на хората от повишението на смъртните случаи в Съединените щати “.

Според Ксижин нямало метод тази информация да бъде подправена в „ сегашен Китай “, изключително в обстановка, която е привлякла толкоз доста международно внимание. По думите му единственият метод, по който страната се е справила със обстановката в Хубей е това, че още първоначално са командировали медицински чиновници от цялата страна на територията на провинцията.

„ Да се подправят данни за жертви – кой би извършил този проект? Това би присъединило толкоз доста разнообразни департаменти в страната. Рискът да объркаш нещо е голям “, разяснява Ксижин, представен от „ Блумбърг “.

Проблемът не е единствено в Китай, настояват американците

Западни публични лица неведнъж изрекоха своите подозрения, че и други страни не оповестяват действителната численост на своите документирани и смъртни случаи на COVID-19.

В сходни сюжети бяха упоменати страни като Иран, Русия, Индонезия, Саудитска Арабия, Египет и най-много – Северна Корея, която досега няма нито един регистриран случай на ковид.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 449 27 10 25 Света 946875 11678 48135 200317 Заразени* Нови Починали България 449 27 10 Света 946875 11678 48135
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР