Поведението на народа ни е безпаметство като синдрома на Корсаков

...
Поведението на народа ни е безпаметство като синдрома на Корсаков
Коментари Харесай

Психиатърът д-р Любомир Канов: Политиците са в невъзможна ситуация и не могат да изкажат очевидното - че без ГЕРБ не могат да съставят правителство

" Поведението на народа ни е безпаметство като синдрома на Корсаков – (загуба наизуст, която се получава след пиянство). " Такъв пациент може да влезе в кабинета ви три пъти и всякога да се среща с вас. Това е некадърност да се удържат паметови среди ". Това съобщи по NOVA NEWS психиатърът доктор Любомир Канов.
 
Той дефинира политическата обстановка в страната като прочувствена ембивалентност – и едното, и другото е неприятно. " Все повече надвива страхът, че всички обществено и групово копаят своя политически гроб. Това е някакъв тип договаряне в последната минута - блян към срастване във допустима констелация за държавно управление, която да ги избави от срама, че ще отидат още веднъж на избори ", сподели доктор Канов.
 
Той е безапелационен, че политиците са в невъзможна обстановка и не могат да изкажат очевидното: " без ГЕРБ не могат да сформират държавно управление. Това е причина за ненадейно зародилата мекост в израза и предпочитание хем " да не хващат с голи ръце горещия картоф ", хем да наподобяват политически годни и да не отхвърлен своите гласоподаватели. България се намира в невъзможност, в патова политическа обстановка ", безапелационен е той.
 
Относно идното връчване на третия мандат, психиатърът изрази подозрение, че президентът (Румен Радев, бел. ред.) държи драговолно националните ползи. " Той е бил на власт повече в сравнение с държавното управление на Филип Димитров до момента. Не знам дали той улеснява този развой, дали се любува на това, че една власт може да има бумеранг ", стимулира подозренията си той.
 
Запитан дали тематиката с Украйна ще бъде водеща при предпочитане за избор за третия мандат, доктор Канов съобщи, че войната в Украйна има голямо значение и за България.
 
" Дребните политически сметки, които си вършат бранителите на Путин, избледняват на фона на този конфликт, който води до геополитически разбърквания. В този конфликт България трябваше да вземе доста ясна страна ", безапелационен е психиатърът доктор Любомир Канов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР