Повечето възрастни започват да развиват проблеми със зрението между средата

...
Повечето възрастни започват да развиват проблеми със зрението между средата
Коментари Харесай

Топ осем начина за подобряване на зрението над 50

Повечето възрастни стартират да развиват проблеми със зрението сред средата на 40-те и началото на 50-те години, изключително когато четат и работят на компютри. Лошото зрение на близки дистанции е едно от най-честите зрителни проблеми на възраст сред 40 и 60 години. Това обаче е естествена смяна в способността на окото да концентрира и може да прогресира с времето. В началото може да се наложи да държите материалите за четене надалеч, с цел да ги видите. С времето може да се наложи да свалите очилата си, с цел да видите материалите за четене от близко. При слаба светлина печатните вестници и менютата на заведенията за хранене може да наподобяват замъглени. Вашето зрение може да се усъвършенства, в случай че носите очила с диоптър или контактни лещи. Но в случай че желаете да извършите повече, с цел да подобрите зрението си, има и други способи да го извършите. В тази публикация ще ви дадем осем съвета по какъв начин да подобрите зрението си над 50 години.

1. Яжте за положително зрение

Яденето на моркови е потребно за зрението. Въпреки че може да звучи клиширано, не е напълно неправилно. Морковите са богати на витамин А, главен хранителен детайл за зрението. Витамин А обаче не е единственият витамин, който подкрепя хубавичко функционалност на очите. Уверете се, че включвате в храненето си храни, богати на витамин С, витамин Е, мед и цинк. С придвижване на възрастта макулната недъгавост може да се трансформира в най-голямото ви предизвикателство. Антиоксидантите могат да оказват помощ за понижаване на макулната недъгавост. Можете да ядете храни като яйца, тикви, моркови, тъмни листни зеленчуци и сладки картофи. Рибата също е страхотна за вашите очи. Студеноводните риби като скумрия, дива сьомга и тресчица са богати на DHA, мастна киселина, която укрепва клетъчните мембрани, в това число тези в очите ви.

2. Упражнение за вашите очи

Тъй като очите имат мускули, те могат да имат потребност от някои извършения, с цел да останат в добра форма. Упражненията за очи са страхотни, когато се вършат заран, когато очите ви са изтощени и преди да си легнете. Ако сте непрекъснати за един месец, може да започнете да забелязвате разлика.
Започнете, като загреете очите си за пет секунди с топли длани. Направете го три пъти. Въртенето на очи не е просто израз на неспокойствие, то може да помогне и на очните мускули. Погледнете нагоре и обиколете очите си към 10 пъти в двете направления. За да изострите фокуса си, дръжте химикалка на една ръка разстояние и се фокусирайте върху нея. Приближете постепенно писалката, до момента в който стане на сантиметри от носа ви. Повторете този развой 10 пъти.

3. Цялостно упражнение за зрение

Упражнението най-малко двадесет минути дневно е здравословно за цялото ви тяло, в това число очите ви. Подобреното кръвообращение е потребно за дребните кръвоносни съдове в очите, защото отстранява нездравословните субстанции, които може да са били отсрочени. Упражнението не би трябвало да е интензивно. Всъщност една бърза разходка е задоволителна.

4. Почивайте си

Затварянето на очи единствено за няколко минути е потребно. Можете да вършиме това един път на час или доста пъти, когато сте по-изморени на работа. Ако работата ви включва седене пред компютър или четене, затварянето на очи може да бъде освежаващо. Колкото и просто да звучи, това упражнение може да защищити очите ви от прекалено натоварване или отмалялост.

5. Спете задоволително

Почиването на очите ви за няколко минути не е задоволително. Вашето тяло се нуждае от постоянен, спокоен сън. Всеки доктор ще ви осведоми за смисъла на съня за вашето здраве и благоденствие. Когато тялото ви получи задоволително отмора, очите ви се обновяват. Ако се занимавате с интензивна образна активност, като да вземем за пример работа на компютър или четене на книга, късите почивки оказват помощ доста на очите ви, защото им дават опция да си починат.

Цялата публикация, прочетете!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР