Повечето собственици на пернати домашни любимци предлагат зърнени храни като

...
Повечето собственици на пернати домашни любимци предлагат зърнени храни като
Коментари Харесай

Плодове за папагал Жако

Повечето притежатели на пернати домашни любимци оферират зърнени храни като съществена диета. Това обаче не е задоволително, с цел да обезпечи на тялото на птицата нужното количество хранителни субстанции. В природата сухият зърнен фураж не е главната им диета. Според орнитолозите плодовете за папагалите са незаместим съставен елемент в ежедневното меню.

Когато става дума за домакински любим като по-едри папагали като Жако, плодовете са безусловно наложителни в диетата им. Трябва да привикнете птицата към тях от първия ден на престоя и във вашата къща.

Всички плодове за папагал Жако би трябвало да се измиват усърдно, изключително тези, които не могат да бъдат обелени - като грозде, горски плодове. Ще ви представим лист плодове, които могат и би трябвало да бъдат въведени в диетата на папагала Жако.

Ябълки, круши. Едни от най-хубавите плодове за папагалите Жако. Възможно е да се дават със семките.

Цитрусови плодове: портокали, мандарини, грейпфрути, лимони, лайм. Възможно е да се дадат със семките, само че е целесъобразно да ги обелите - вносните плодове се третират с химикали против вредители и за удължение периода на валидност. Домашните цитрусови плодове, закупени на пазара, би трябвало да бъдат усърдно измити
Всичко за Вашата сватба
- доста папагали обичат кората.

Горски и други дребни плодове - ягоди, касис, малини, боровинки, калина, цариградско грозде, червени и черни арония, шипки, череши, вишни, черници и други

 Плодове за папагал Жако

Банани, пъпеш, любеница - както пулпа, по този начин и семената. Проверете качеството на продуктите преди да предложите на домашния папагал, с цел да избегнете отравяне.

Сливи, праскови, кайсии - пресни или сушени, добре измити и нарязани.

Грозде - не повече от 5-6 огромни плода дневно, със семките.

Нар - не повече от една четвърт от плода дневно.

Киви, ананас - добре почистени от обвивката.

Съвети при хранене на папагал Жако с плодове

- Всички плодове могат да се дават както пресни, по този начин и замразени, несъмнено, след топене. По-добре е всички плодове да не се варят, във варените на практика няма витамини.

- Плодовите костилки, съдържащи циановодородна киселина (череша, слива, кайсия) не би трябвало бъдат давани.

- Можете да давате на папагала сушени плодове (стафиди, ябълки, фурми, смокини, сини сливи, сушени кайсии), откакто ги измиете добре. Можете също по този начин да го накиснете във вода за една нощ и да предложите накиснати сушени плодове на птицата.

- Възможно е да привикнете птицата към подготвени плодови и зеленчукови пюрета, създадени за бебешка храна. Това е положително допълнение към диетата на папагала, изключително през зимата.

Забранени плодове за папагал Жако

- Манго

- Папая

- Райска ябълка

- Авокадо

- Захаросани плодове

 Плодове за папагал Жако

Ако папагалът не яде плодове или яде единствено плодове

Често се случва Жако като цяло да отхвърля плодове. Причината може да е, че при превозване папагалът може да е теоретичен да се храни единствено със семена за понижаване на разноските на търговеца. Как да го научите да яде плодове? Единият вид е следният: отстранете изцяло водата и в същото време сложете в хранилките плодове, съдържащи влага, да вземем за пример грозде (разполовено, с цел да усетите водата), мека круша, нещо друго - измислете го себе си. Методът е пробван неведнъж, Жако няма да издържи дълго време без вода и няма да минат три дни, защото ще стартира лакомо да гълтам гроздето или каквото му сложите. Дръжте го по този начин без вода още една седмица - евентуално в бъдеще той няма да откаже плодове.

И противоположното - в случай че, в противен случай (което се случва рядко), Жакото се опира единствено на плодове и яде малко зърнена храна - тогава дано плодовете се оферират настрана и след главното хранене - в късния следобяд, когато главната зърнена храна към този момент е изядена.

Вижте още:

- Важни грижи за Жако;

- Хранене на дребни папагали Жако;

- Обучение на папагал Жако;

- Болести при папагал Жако;

- Обяви и цени за папагал Жако;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg