Повечето шофьори са на мнение, че климатикът в колата им

...
Повечето шофьори са на мнение, че климатикът в колата им
Коментари Харесай

Как и колко често да използвате климатика на колата през зимата

Повечето водачи са на мнение, че климатикът в колата им е нужен единствено през лятото, а през зимата разчитат на парно. Но ето какво е нужно да създадем точно през студения сезон, с цел да удължим експлоатационния живот на климатика през лятото.

Климатикът е идеално средство за справяне със запотените стъкла през зимата. Използвайте го, с цел да изсушите въздуха в купето. Дори и в най-студеното време климатикът би трябвало да се включва. Много водачи заобикалят това и с течение на времето се сблъскват с нуждата от несвоевременен ремонт на климатичната система.
Трябва ли да изключваме климатика, когато не сме вкъщи
По предписание, когато не сме вкъщи, не е редно да оставяме каквито и да било включени и работещи уреди. Дори още повече - в сходни случа...

Факт е, че в компресора има движещи се елементи и нито един механизъм не може да работи дълго време без смазване. Компресорът не прави изключение. Ролята на смазката в този случай се играе от хладилния сътрудник, циркулиращ през тръбите. Ако климатикът не е включен дълго време, тази охлаждаща течност се изпарява от компресора и първото му включване след дълго време на луфт води до нежелателен резултат - отсрочване на твърди частици в системата поради триещите се елементи на компресора. Първоначално работят " на изсъхнало ", без смазване и това значи ускорено изхабяване.

Последващата употреба на компресора предизвиква в допълнение увреждане на триещите се повърхности и уплътненията. За да избегнете сходно развиване на събитията, би трябвало понякога да стартирате климатичната система на автомобила. Експертите предлагат това да се прави на шпации от не повече от две седмици, в краен случай - един път месечно.

Какво да вършим, в случай че при опит за включване на климатика студено време, той не започва?

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР