Повечето шофьори предпочитат да сипят гориво, веднага след като светне

...
Повечето шофьори предпочитат да сипят гориво, веднага след като светне
Коментари Харесай

Колко бензин остава в резервоара, след като светне лампата?

Повечето водачи избират да сипят гориво, незабавно откакто светне лампата за запаса. Остатъкът от бензин зависи от класа на атомобила и най-много от неговите размери. Например, компактният модел може да измине към 50-60 км, до момента в който огромният кросоувър - към 150-180 км, оповестява Automedia.

Изданието Bussines Insider разгласява любопитно проучване, което включва модели за американския пазар, създадени през 2016 и 2017 година То визира най-популярните коли, като измежду тях има както седани, по този начин и всъдеходи и пикапи. Всички те са с бензинови мотори, което е изцяло обяснимо, защото в Щатите дялът на дизелите е напълно дребен.

Изчисленията са посочили, че при Subaru Forester при светване на лампата в резервоара остават 12 литра бензин, които са задоволителни за 100-135 км. При Hyundai Santa Fe и Kia Sorento горивото стига за 65 км. Показателят на Kia Optima е още по-малък - 50 км, до момента в който при Nissan Teana е максимален - 180 км. Други два модела на Nissan - Altima и Rogue (X-Trail), изминават надлежно 99 и 101,6 км.

Кросоувърът Toyota RAV4 има пробег от 51,5 км, откакто светне лампата на запаса, а  Chevrolet Silverado - 53,6 км. При Honda CR-V горивото стига за 60,3 км, а при Ford F-150 - за 62,9 км. Резултатът на Toyota Camry е 101,9 км, на Honda Civic - 102,4, на Toyota Corolla - 102,5 км, а на Honda Accord - 107,6 км.

Експертите на изданието предизвестяват, че каране с ниско равнище на гориво в резервоара е рисково, защото може да нанесе съществени вреди на някои от системите на автомобила, включително бензиновата помпа и катализатора.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР