Повечето растения първо цъфтят, а после дават плод, и това

...
Повечето растения първо цъфтят, а после дават плод, и това
Коментари Харесай

Смокините - плодът на живота, който подмладява, избавя от болката и дава енергия

Повечето растения първо цъфтят, а след това дават плод, и това е неписано предписание на природата. Но има едно растение, което се отличава - смокинята. Това неповторимо дърво не цъфти, само че все пак дава плодове.

Пресните смокини са плод с мека, сочна вътрешност, скрита под лилава обвивка. Те са доста известни. Изсушените смокини могат да се употребяват като лекарство. Смята се, че лечебната им стойност е много висока и са доста потребни за организма.

Така че това растение може да се употребява като лекарство, а може да се употребява и като храна. Може би ще ви е забавно да научите за неговите свойства. И по този начин, какви са изгодите от смокините? Разказва китайският „ Sina “.

Полезни свойства на смокините

Способстват обмяната на веществата

Смокините са богати на фибри. Когато се одобряват постоянно, те усъвършенстват обмяната на веществата в стомашно-чревния тракт и изключително оказват помощ при запек. Разбира се, в случай че желаете да постигнете резултата, би трябвало да консумирате смокини постоянно.

Освен това смокините спомагат за изхвърлянето на метаболитните боклуци, заради което тялото ви ще бъде по-здраво, а кожата ви ще наподобява по-добре и по-мека. Всички сте чували фразата: Ако желаете да изглеждате като цвят на праскова, в червата ви не би трябвало да има никакви отпадъчни артикули. Яжте смокини, с цел да се сдобиете с гладка кожа за нула време.

Попълва енергийните ви ресурси

Достатъчните количества фруктоза, глюкоза и други субстанции могат да обезпечат на организма ви калории и сила. Това е изключително правилно след подготовка или когато равнищата на кръвната захар са ниски. Ако консумирате смокини в точния момент, ще облекчите чувството за дискомфорт. Получавайки задоволително захар, тялото я трансформира в сила, с цел да поддържа естествените ежедневни действия и живот.

Въпреки това бъдете деликатни: смокините са с високо наличие на захар. Ако нормално имате високи равнища на кръвната захар, целесъобразно е да консумирате смокини в по-малки количества или да ги избягвате изцяло, с цел да не предизвикате хипергликемия.

Кисело-сладките смокини могат също по този начин да нервират вкусовите рецептори и незабелязано да подтикват апетита. Много хора не желаят да се хранят през лятото и смокините могат да се употребяват, с цел да възвърнат апетита си. Освен това плодовете на смокинята са с високо наличие на хранителни субстанции, тъй че това е като " да убиеш няколко заека с един удар ".

Овлажняват гърлото и облекчават болката

Смокините са по едно и също време плод и лекарство. Те са чудесни за навлажняване на гърлото, което е изключително потребно при простудни болести. Традиционната китайска медицина твърди, че смокините облекчават температурата и понижават храчките. Те са изключително потребни под формата на запарка от сушени плодове.

При възпалено гърло ги сварете във вряща вода и използвайте получената течност като чай. Можете също по този начин да смелите смокини на прахуляк и да ги разтворите в гореща вода.

Подмладяване

Смокините са богати на селен. Той е подмладяващо вещество, което може да се бори със свободните радикали и по този метод да забави стареенето. Той е незаместим детайл в женския организъм. Освен това зрелите смокини са с доста високо наличие на антоцианини и витамин С, които са антиоксидантни съставни елементи.

Редовната консумация на смокини може да насърчи метаболизма на телесните кафези. По-ефективната детоксикация ще ви подмлади по натурален метод.

И по този начин, смокините са в действителност превъзходен плод, изключително за дамите, тъй че не ги подценявайте!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР