„Повечето пожарникари у нас събират защитни облекла втора употреба от

...
„Повечето пожарникари у нас събират защитни облекла втора употреба от
Коментари Харесай

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Пожарникарите ни се мятат в огъня с облекла с изтекъл срок...!

„ Повечето пожарникари у нас събират защитни дрехи втора ръка от цяла Европа, скъсани и с изминал период на употреба. И тях си купуваме сами”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” Венцислав Станков, ръководител на профсъюз „ Огнеборец”.

Около 3500 от общо малко над 5500 чиновници на пожарната все още нямали нужните им за работа униформи. Станков акцентира, че и ниските приходи са сериозен проблем за родната пожарна. Освен това, трябвало и незабавно възстановяване на материалната база.

„ По оперативни стратегии беше закупена доста техника, само че нямаме финансовия запас, с който да я поддържаме”, добави Станков.

Той означи, че пожарните служби страдат и от сериозен дефицит на фрагменти. Имало сигнали, на които се отзовавал единствено по един огнеборец.

Поради всички тези аргументи пожарникарите излизат на митинги в София и Варна в четвъртък.

Редом до тях ще застанат и служителите на реда. „ Протестираме против неглижирането и неразбирането на проблемите ни, както и несериозното отношение, което управлението на Министерство на вътрешните работи показва към нас”, съобщи Илия Куманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Исканията са пазителите на реда остават непроменени – нарастване на заплатите с най-малко 15% и със задна дата; промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и приемане на нов закон най-късно след година.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР