Повечето от инверторните модели климатици имат бутон и функция “Eco

...
Повечето от инверторните модели климатици имат бутон и функция “Eco
Коментари Харесай

В какви температурните граници климатикът работи икономично и пестим от високи сметки през зимата

Повечето от инверторните модели климатици имат бутон и функционалност “Eco " или “Economy ". Това е функционалност, която може да се употребява както в режим изстудяване, по този начин и при отопление. При стартирането на тази функционалност, климатикът понижава оборотите на компресора, респективно на вентилаторите. Мощността му понижава, по-бавно реализира заложената температура, само че пести електрическа енергия.

За да употребявате един климатик оптимално на отопление за реализиране на невисок разхода на електрическа енергия, би трябвало да го употребявате в естествените граници. Зададената температура би трябвало да е сред 21°C и 24°C. Когато заложената температура надвишава 24°C цялата система работи по интензивно, което покачва разхода.

Лошата топлоизолация, остарялата дограма и отворените порти на помещението, в което работи климатикът спомагат за повишение на изразходваната електрическа енергия.

Много значимо за ефикасната и икономична работа на един климатик е положението на филтрите и количеството на фреона в системата.

За оптималната работа на уреда, наред с гарантиране на икономичното отопление с него, не трябва да изключвате уреда. Много консуматори неправилно считат, че с изключването на климатика, когато не са вкъщи, пестят. Това не е по този начин, защото уредът употребява най-вече електричество точно до момента в който доближи заложената температура.

Когато става въпрос за отопление, е хубаво да се спирате на марки, които са с потвърдено добра известност в предлагането на климатична техника, защото машините, които те оферират, по хипотеза са по-надеждни и по-издръжливи при рискови температурни условия. В множеството случаи съвсем всички марки са създали модели с по-широк температурен диапазон, които са оптимизрани за отопление, само че за жалост не всички се оправят сполучливо в действителна среда.

Ако живеете в регион с по-ниски температурни по време на отоплителния сезон би трябвало да се подсигурите с климатик с по-висока мощ.

Освен това би трябвало да обърнете внимание и на диапазона с работни температури на климатика. Ако температурите във вашият регион падат до -20 през зимния интервал вашият климатик би трябвало да може да работи изправно при толкоз ниски температури. Имайте в поради, че доста от климатиците предоставяни на пазара работят в диапазона (-15° до +24°). При по-ниски температури те влизат в режим на топене по-често. От своя страна това покачва сметките ви за електрическа енергия.

Обърнете внимание и на влажността на въздуха. Тя също има въздействие през студените месеци. Колкото по-висока е тя, толкоз по-често ще се постанова топене на климатика,  поучават от businessnovinite.bg. Всеки климатик има функционалността за топене. Въпроса е какъв брой постоянно ще се постанова на устройството да влиза в този режим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР