Повечето жертви на трафик на хора в Европейския съюз са

...
Повечето жертви на трафик на хора в Европейския съюз са
Коментари Харесай

Над 7000 жертви на трафик в ЕС годишно, 63% от тях са жени и момичета

Повечето жертви на трафик на хора в Европейския съюз са жители на Европейски Съюз, обявиха през днешния ден от Брюксел при представянето на проекти за стягане на съществуващите ограничения за битка с тези закононарушения.

Промените включват прибавянето на насилствените бракове и противозаконното осиновяване като форми на употреба, които следва да бъдат инкриминирани. Брюксел желае също по този начин да разгласи за нелегално съзнателното потребление на услуги като проституция или строителна работа, предоставяни от жертви на трафик.

В отговор на възходящото пренасяне в онлайн среда Европейската комисия желае също по този начин по-строги наказания против фирмите, виновни за закононарушения, свързани с трафика на хора. Понастоящем тези ограничения са доброволни за страните от Европейски Съюз. Но комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон съобщи пред кореспонденти, че " доста малко страни членки, в случай че въобще има такива, са го създали ".

" Видяхме, че броят на обвинените в закононарушения се е нараснал (през) последните години, само че броят на наказаните лица не се усилва доста. Така че към момента има голям проблем с безнаказаността ", добави Йохансон.

Добавянето на тези промени към съществуващото законодателство ще ги направи наложителни за всички 27 страни от Европейски Съюз.

Всяка година в Европейски Съюз се записват повече от 7000 жертви на трафик, макар че това е " единствено върхът на айсберга ", сподели Йохансон. Жените и девойките съставляват 63% от жертвите, а малко под една четвърт от тях са деца. Мнозинството - 53%, са жители на Европейски Съюз, осведоми БГНЕС.

Повече от една трета от децата жертви са жертви на трафик в личната си страна, сподели Йохансон. " Така че не е належащо да преминавате границата, с цел да станете жертва на трафик ".

Повечето жертви - 51% - са жертви на трафик за полова употреба, а 28, най-вече мъже, са жертви на трудова употреба, а като високорискови браншове са посочени селското стопанство, строителството, горското стопанство, хранително-вкусовата индустрия, услугите по разчистване, семейството и домашната помощ.

Сега предложенията на Европейската комисия би трябвало да бъдат публично утвърдени от Европейския парламент и от Европейския съвет, с цел да бъдат транспонирани в националното законодателство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР