Повечето жени полагат специални грижи за косата си, боядисват я

...
Повечето жени полагат специални грижи за косата си, боядисват я
Коментари Харесай

И косата се нуждае от почивка!

Повечето дами поставят специфични грижи за косата си, боядисват я постоянно, укротяват я в мечтаната прическа. Но през лятото може да оставите косите си естествени и да не ги третирате ненужно.

Не забравяйте обаче, че даже и да се откажете от спомагателното стилизиране, през този сезон косата ви се нуждае от специфични и разнообразни грижи.

Без подозрение слънцето е зложелател №1 за косата. Ако не е предпазена, топлината и UV лъчите я нападат непрекъснато, тя се изсушава, става нежна и чуплива, краищата й се късат, заплитат и цветът й избледнява. Пясъкът, който е абразивна субстанция, има същият резултат като ексфолиантите. При триенето той къса обособените косъмчета, само че защото нормално е покрай скалпа, нарушава огромна част от косата ни. Резултатът е тънка, накъсана и слаба коса. Солената, хлорираната и даже сладководната свежа вода от някои езера изсушава косата. Солта прониква във към този момент повредената от слънцето и пясъка коса и блокира абсорбирането. Хлорираната вода от басейна унищожава цвета и може да трансформира русата коса в… зелена. Хлорът е дезинфектант, който унищожава другите бактерии, само че когато влезе в контакт с химикалите, оксидира върху косата, може да докара до изсушаване, косопад и изгубване на цвета.

 1

Небрежно естествени
След измиване с ежедневен лек шампоан, още до момента в който косата е леко влажна, нанесете лосион без измиване и я оставете да изсъхна свободно. Палмовото масло Huile de Palme на Leonor Greyl съдържа 97% растителни масла и естествени UVA и UVB филтри. То омекотява сухата коса и разплита краищата й, пази от нездравословния резултат на слънцето, морската и хлорираната вода в басейните. Излейте малко от маслото в шепа, покрийте с него четката за коса, разрешете косата и оформете блестяща прическа.

 2

Морето като фризьор
Много е фешън да употребявате солената морска вода като натурален стилизант. Излизайки от морето, подсушете косата с хавлиена забрадка и разпределете на обособени кичури. Усучете ги и закрепете с шноли. Морската вода придава размер и компактност даже на тънките фини коси. Но има и други благоприятни условия, да вземем за пример да третирате косата си със солен спрей като Got2b Beach Girl на Schwarzkopf , който придава на къдриците ви резултат като „ връщаща се от плажа “.

 10647131-1351152267-169376

Благотворни масла
Тези, които знаят по какъв начин да употребяват маслата за коса, ги боготворят. Ако боядисвате, изправяте, къдрите косата или прекарвате дълго време под слънчевите лъчи, е добре да знаете, че единствено маслата съумяват да обхванат в дълбочина в кератиновата конструкция на косъма. Те са богати на триглицериди и в случай че в тях е прибавен слънцезащитен филтър, заздравяват и омекотяват тънките и изсушени коси. Известни коафьори поучават да ги нанасяме наложително върху сухи коси половин час преди плаж, с цел да имат време да обхванат в дълбочина. Ако косите са мокри, водата в композиция с маслата образува предпазен екран. С леки масажни придвижвания намажете поотделно всеки кичур и прикрепете обратно с панделки или шноли. Олиото Oil Reflection на Wella Professionals съчетава неповторима композиция от масла от макадамия и авокадо, в която е прибавен витамин Е. То подхранва и омекотява косата, а невероятният му изискан мирис ще ви придвижи измежду пясъчните дюни на Ориента. Дамите с красиви гъсти и дълги коси признават, че използавт постоянно маслото когато стилизират прическата си. Сутрин те нанасят масло върху косите си, до момента в който ги разресват и оформят. През целия ден олиото прониква в дълбочина и пази косъма.

SOS бретон
Не е прелестно лицето да придобие загар, а на челото да се очертае линията на бретона. Освен това в горещите дни той затруднява и изпарението на кожата. Едно от решенията е да го прикрепите на една страна с фиба, диадема или шал.

 4

Плажна прическа
Най-лесно ще предпазите косите си от слънцето, в случай че ги приберете под шапка или ги покриете с шал. Винаги е за предпочитане за плажа да изберете ефектна необятна диадема, която да поставите върху влажни коси, след това ги приберете в кок. Слънцезащитният спрей Spray Solaire от серията Extreme Caviar на Miriam Quevedo съдържа UV филтри, витамини и дестилат от кралски хайвер, които пазят косата от ултравиолетовото лъчение и обезпечават на прическата безукорен надзор. Спреят обгръща всеки косъм в незабележим филм и го пази от слънцето, вятъра и морската вода.

 5

Лесни къдрици
Пригладете косите с пръсти и напръскайте няколко облака спрей по дължината, след което оформете няколко къдрици. Слънцезащитната хидратираща емулсия на млечно-маслена основа Nuxe Sun пази косата и скалпа от експанзиите на околната среда,възстановява, подхранва, изглажда и разкрасява косата, без да я утежнява.

 7

Специални грижи
Факт е, че слънцето, морето, хлорираната вода и вятърът – всичко, на което се радваме през ваканцията, вреди на косата. За да запазите еластичността и мекотата й, е желателно да я изплаквате добре със сладка вода след всяко къпане в морето или в басейна. Нанасяйте малко шампоан в дланите и разнесете по дължината на косата. Избирайте леки формули, 2 в 1 шампоан и еликсир, които ще олекотят куфара ви. Вземете артикул, който не образува доста пяна, тъй като ще изсушава косата по-малко и ще е по-нежен към кожата. Серията Sun Care на Kyana , включваща шампоан, маска и олио за коса, е с новаторски съставки като кератин, арганово олио и UV филтри, които хидратират, ревитилизират и усъвършенстват текстурата на косъма. Маската е артикул без измиване, който обгръща всеки обособен косъм, като го пази от слънцето, вятъра, хлорираната и солена вода.

 6

Специална стратегия за русокоски
Този цвят е като кашмирен пуловер, нуждае се от верни грижи. Няма значение дали цветът ви е натурален, или сте се изрусили, в случай че сте руса, е належащо да полагате непрекъснати грижи. Известни русокоски като Дженифър Анистън или Рийз Уидърспун се мажат всеки ден с лавандулово масло за поддържане в дълбочина или с лимонен дестилат за към 20-ина минути, даже покрити и под шапката. Друга опция е да заложите на серията Sheer Blonde на John Frieda , с която елементарно ще пресъздадете и запазите целунатия от слънцето резултат през цялата година. Шампоанът и балсамът съдържат изсветляващ комплекс, който разрешава на русокоските да запазят светлия и ослепителен цвят на косите си. Спреят и маската са спомагателни грижи, с които ще постигнете летни отражения, без да се излагате на слънце.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР