Повечето хора свързват Амстердам с марихуана, весели кексчета и Червените

...
Повечето хора свързват Амстердам с марихуана, весели кексчета и Червените
Коментари Харесай

10 места, които да посетим в Амстердам

Повечето хора свързват Амстердам с марихуана, радостни кексчета и Червените фенери.

Да, това са едни от наложителните неща, които да посетите – Квартала с Червените фенери и Кофишоп, само че градът има още доста неща за разглеждане.

Днес ще ви заведем до най-големия град в Нидерландия с 10 места, които наложително би трябвало да посетите в Амстердам.

1. Площад Дам

 10 места, които да посетим в Амстердам

Намира се на 5 минути от Централната жп гара. Едно от най-важните места в града. Тук се намират някои от известните забележителности – музей на Мадам Тюсо, Кралският замък, Новата черква. На площада ще откриете заведения за хранене, щандове за храна, магазини. Без значение от часа, площадът постоянно е многолюден.

2. Музей с восъчни фигури на Мадам Тюсо

 10 места, които да посетим в Амстердам

Разположен е в централната част на града, на площад Дам. В музея ще имате опция да видите както исторически персони, по този начин и модерни артисти, спортисти, художници. Музеят отваря порти за първи път през 1971 година.

3. Блуменмаркт

Снимка: Zak Mc (CC BY-SA 2.0)

Плаващият пазар за цветя – струва си да го посетите и да се насладите на разнообразието от пъстри цветове. Всички сергии са ситуирани на лодки по канала Singel. Доставките също се правят по вода. Тук с изключение на всевъзможни цветя, ще откриете луковици, семена и билки. Пазарът работи целогодишно.

4. Вонделпарк

Общински парк с повърхност към 485 декара. Прекрасно място за разходка и релакс. Паркът е обичан освен на локалните, само че и на туристите. През лятото се организират и концерти.

5. Покривът на теоретичен музей Немо

Уникална панорамна панорама към лодките и къщите. Това наслаждение е изцяло гратис. На покрива има пейки, мини фонтанче и заведение. Ако решите може да посетите и самия музей. Немо е най-големият теоретичен музей в Нидерландия.

6. A’DAM Toren Lookout

Погледнете Амстердам от високо – 360 градусов аспект. До самата постройка A’DAM Tower се стига с ферибот, който се взима от Централната жп гара, а до панорамната панорама – с асансьор. Когато стигнете на покрива, ще имате опция да се насладите на панорама, пиво или да покачите адреналина си. Тук се намира най-високата люлка в света.

7. Музей на Винсент ван Гог

Винсент ван Гог е нидерландски художник, считан за един от най-великите художници. В музея се намира най-голямата сбирка произведения на ван Гог в целия свят. Тук ще видите картини като „ Слънчогледите “, първия вид на „ Житното поле с кипариси “, „ Селяни, ядящи картофи “. Ако скоро не ви следва пътешестване до Амстердам, може да извършите онлайн тур на музея.

8. Оуде Керк

 10 места, които да посетим в Амстердам

Осветена през 1306 година, Оуде Керк или Старата черква е най-старата постройка в Амстердам. Намира се в квартал Де Вален (De Wallen), прочут като квартала с „ алените фенери “. Църквата е издигната върху гробище. Поради тази причина подът ѝ е изработен от надгробни плочи.

9. Музей на бирата Хайнекен

 10 места, които да посетим в Амстердам
Снимка: Mario Roberto Durán Ortiz (CC BY-SA 4.0)

В музея на бирата Хайнекен Experience ще наблюдавате смяната в годините на стъклената бутилка, ще видите съставките и съхранението им, ще преминете през процеса на основаване на бира. Ще имате опция да дегустирате бира, до момента в който гледате най-хубавите реклами на Хайнекен. Обиколката лишава към 90 минути. Ако закупите билет онлайн, ползвате отстъпка.

10. Разходка с лодка

 10 места, които да посетим в Амстердам

Амстердам постоянно е именуван Северната Венеция, поради многото мостове и канали. Не пропускайте да се разноските с лодка из каналите. Така ще имате още една опция да разгледате града, като този път не минавате над, а под мостовете.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР