Повечето хора се страхуват да се впуснат в авантюрата търсене

...
Повечето хора се страхуват да се впуснат в авантюрата търсене
Коментари Харесай

Избягайте от стереотипите: 7 правила за всеки, който търси работа

Повечето хора се опасяват да се впуснат в случката " търсене на нова работа ", споделя кариерният коуч Ашли Стал. Обикновено всеки, който желае да смени професионалното си занятие, си задава въпросите: „ Как ще храня фамилията си? “, „ Ами в случай че не намеря работа, която не одобрявам? “, „ Как да обясня интервала на безработица на бъдещите работодатели? “ Но такива мисли мощно лимитират капацитета ви - като че ли попадате в капан. Ако се чудите по какъв начин да придобиете надзор над мислите си, до момента в който търсите работа, припомняйте си постоянно следните седем благоприятни условия.

1. Някъде има шеф, който ще се нуждае от мен, който желае да ме наеме и тази работа ще ми донесе благополучие.

Повечето търсещи работа се концентрират върху ограничавания избор, тъй като в предишното са попадали в сходна обстановка и тя е оставила неприятен спомен или тъй като са следили сходен отрицателен опит с други хора. Такова обезсърчение няма същинска причина. Промяната в настройката идва, когато се убедите, че даже една оферта може да промени обстановката и рискувате да я приемете, даже да не сте изцяло сигурни, че тя ви подхожда. Не си мислете: „ Това може да е последният ми късмет “. По-добре си кажете: „ Това е единствено началото “.

2. Първо персоналното откровено отношение, след това работата

Ефективната работа в мрежа обезпечава приблизително към 70% от предложенията за работа. Основното предписание преди да се захванете с някакъв бизнес, е установяването на персонален контакт. Мрежовите умения се мерят не от това какъв брой бързо можете да си намерите работа, а от това какъв брой откровени връзки създавате с евентуални бъдещи работодатели и съветници. Как да го извършите? Повечето хора желаят да почувстват, че са видяни и слушани, тъй че би трябвало да можете да установите контакт с хората и да не показвате егото или отчаянието си. Бъдете въодушевени от тях, задавайте въпроси и правете откровени похвали.

3. Аз диктувам опциите, не моят професионален опит

Твърде доста претенденти са уверени, че техният капацитет за кариера е стеснен от опита, посочен в тяхната автобиография. Въпреки че предишното в действителност удостоверява пригодността ви за избрани позиции, всички работодатели търсят амбициозни и ефикасни хора и тези качества надвишават тесните граници на сегашната ви област. По-вероятно е да ви бъде препоръчана работа даже при липса на опит в даден бранш, стига да покажете, че сте стимулирани, изобретателни и енергични.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР