Повечето хора са склонни да вярват, че новата връзка може

...
Повечето хора са склонни да вярват, че новата връзка може
Коментари Харесай

8 знака, че сте готови да обичате отново след тежка раздяла

Повечето хора са склонни да имат вяра, че новата връзка може да излекува раните от тежка разлъка. Психолозите обаче са сигурни, че би трябвало да имаме рационален метод, с цел да стартираме връзки с нов сътрудник и би трябвало да сме безусловно сигурни, че сме подготвени за това нещо.

Ето по какъв начин да разберете, че най-накрая сте подготвени за нова връзка след тежката разлъка:

1. Вашето минало не поражда отрицателни страсти

Страховете, които изпитвахте, когато се срещате с някогашния си, са изчезнали, не сте нервни, не сте ядосани и като цяло не изпитвате неприятни усеща към този човек, почнали сте да изпитвате топли усеща и даже сте признателни за всичко, което сте претърпели, значи сте подготвени да продължите напред!
Всички тези знаци значат, че сте траяли и сте спрели да преживявате тези страсти още веднъж и още веднъж. Вместо това сте почнали да се фокусирате върху бъдещето си и да изграждате нови взаимоотношения.

2. Не се страхувате от самотата

Самотата след привършване на връзка е голяма. И това е, тъй като не сме привикнали да бъдем сами, да вършим някакви неща сами или просто да бъдем сами у дома. Колкото и парадоксално да звучи, сме подготвени да стартираме нова връзка тогава, когато не се нуждаем от човек до себе си. Когато към този момент не сте тъжни и сте се научили да се радвате на времето, през което сте сами, това е моментът, в който сте подготвени да започнете нови взаимоотношения.

3. Имате свои лични ползи и другари

Когато имаме връзка с някого, ние подсъзнателно започваме да се интересуваме от нещата, от които той се интересува и да поддържаме връзка с хората, с които той поддържа връзка. След раздялата, тези ползи остават още известно време. Когато осъзнаете, че сте почнали да си връщате своите лични ползи, това значи, че към този момент сте подготвени за нова връзка.

4. Не единствено сте подготвени да получите обич, а сте подготвени и да давате обич

Когато не сме във връзка, ние събираме в себе си доста обич и топлота, която е задоволителна да стопли половината свят. Когато осъзнаете, че като се изключи че желаете да бъдете обичани и гушкани, вие сте подготвени да вършиме същите неща, това значи, че сте подготвени да дадете тази обич на някой нов човек.

5. Реагирате умерено, когато видите взаимоотношенията на други хора

Можете да гледате сантиментални филми или да наблюдавате влюбена двойка, без да се ядосвате или без очите ви да се насълзяват. Не завиждате на приятелите си, че те са намерили щастието и сте в действителност щастливи за тях.

6. Искате да излизате на срещи

Мисълта, че ще би трябвало да започнете да градите всичко от нулата, не ви тормози? Това значи, че сте подготвени да ходите по срещи и да търсите своя човек.

7. Имате способността да казвате " Не "

Цялото време, което сте прекарали сами, ви е научило да знаете какво желаете от колегата си и да не се задоволявате с по-малко. Ако сте способни да кажете " Не " на човек, който смятате, че не е за вас, това е добър симптом.

8. Готови сте да вършиме взаимни отстъпки

Всички знаем, че с цел да се получи една връзка, би трябвало да има взаимни отстъпки и от двете страни. Ако сте подготвени да вършиме взаимни отстъпки, това означва, че сте подготвени и да градите връзка.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР