Повечето хора са израснали с предубеждението, че парите са зло,

...
Повечето хора са израснали с предубеждението, че парите са зло,
Коментари Харесай

Ето как да привлечете парите в живота си

Повечето хора са израснали с предубеждението, че парите са зло, тъй като са добити по непочтен метод. Неслучайно съществува и изразът „ кървави пари “ или „ мръсни пари “.

Според актуалните психолози обаче сходно мислене и неправилно и ни пречи да създадем материално обезпечена среда на живот. Ако единствено малко променим мисленето си, ще притеглим парите в живота си. Ето по какъв начин:

1. Не мразете парите!

Отпратете незабавно мисълта на злоба за непознатия триумф или на скептицизъм, че в миналото бихте спечелили повече пари.

Ако успявате да прогоните сходни мисли, то последователно ще се освободите от отрицателното отношение към парите и ще ги възприемете като естествена част от живота на естествени хора.

2. Представете си, че сте богати!

Допуснете визията за себе си като богат човек. Започнете да мечтаете какво бихте правили, по какъв начин бихте се държали, защо бихте употребявали средствата си. По този метод мозъкът ви последователно ще свикне с концепцията, че това не е нещо невероятно и непостижимо за вас. Позволявайте си скъпи неща, когато е допустимо – подарете си вечеря в прекрасен ресторант, купете си един път в месеца маркови облекла – даже заплатата ви да не е огромна, внушете си, че този метод на живот освен че може да ви хареса, само че може и да ви принадлежи.

3. Не се вманиачавайте!

Не мислете за парите като нещо, което би трябвало да постигнете непременно! Не се вманиачавайте по тях. Не си внушавайте, че те са най-важното в живота и без тях няма цялостно благополучие. Напротив – прекомерно малко неща, които ще ви създадат щастливи, можете да си купите с пари.

4. Рискувайте!

Ако ви се удаде опция, рискувайте,за да спечелите. Инвестирайте, даже с заплаха да се неуспехите. Не се привързвайте към парите. Те не са хора. Без тях можете. Пари се губят и се печелят. Превърнете мислите си в дейности.

5. Имайте самообладание!

Трябва да сте уверени в това, което желаете, и да бъдете спокойни и търпеливи. Не бързайте, избирайте мъдро момента да инвестирате в някаква идея, цел, план. Не се подценявайте. Вярвайте, че има какво да предложите на света.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР