Повечето физици живеят според строгия и неизменен набор от физически

...
Повечето физици живеят според строгия и неизменен набор от физически
Коментари Харесай

Учен твърди, че Законите на физиката не съществуват

Повечето физици живеят съгласно строгия и неизменим набор от физически закони, които ръководят Вселената, само че не всички …В публикация за научното списание New Scientist теоретичният физик Санкар дас Сарма споделя:„ Това, което постоянно назоваваме „ Законите на физиката “, в действителност са просто поредни математически теории, които наподобява са съгласно избрани аспекти на природата.Тези Закони на физиката са предопределени да опишат нашата цялостна действителност, даже когато се развиват, до момента в който нашите емпирични знания за Вселената се усъвършенстват.Въпреки, че доста учени се гордеят с ролята си в разкриването на тези висши закони на природата, аз просто нямам доверие, че те съществуват.
Когато научаваме повече за природата, можем да подобрим описанията си за нея, само че това в никакъв случай няма да свърши. Това е като да белиш безконечен лук: колкото повече белим, толкоз повече има за белене. “Четете още: Учени: „ Реалността зависи от наблюдаващия и не съществува обективно. “Позовавайки се на Концепцията за Мултивселена или безконечен брой Вселени, Сарма се чуди по какъв начин хората могат да бъдат толкоз горди, приемайки, че някои от законите, които наподобява ръководят нашата действителност, ще работят във всяка Вселена.

 f747e5583da39241ac0a23b8c203c594 - Учен твърди, че Законите на физиката не съществуват
Като значим мотив Сарма акцентира:„ Дори толкоз мощна доктрина като квантовата механика, която е набор от правила, употребявани за схващане на действителността, а не като главен закон, към момента е изпълнена с безчет мистерии и променливи, тъй че мога да не смятам тази по този начин наречена фундаментална доктрина за неприкосновена.Трудно е да си представим, че след хиляда години физиците към момента ще употребяват квантовата механика като фундаментално изложение на природата.Дотогава нещо друго би трябвало да размени квантовата механика, тъкмо както самата квантова механика в миналото размени Нютоновата класическа механика.Каква може да е тази подмяна …? Не желая да предсказвам, само че не виждам специфична причина, заради която нашето изложение на това по какъв начин работи физическата Вселена ненадейно да доближи своя връх при започване на 21 век и да остане вечно в квантовата механика.Това би било в действителност депресиращо … “Какво мислите Вие?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР