Повечето анализатори са съгласни, че тази есен Украйна я очаква

...
Повечето анализатори са съгласни, че тази есен Украйна я очаква
Коментари Харесай

Може да свалят Зеленски още есента

Повечето анализатори са съгласни, че тази есен Украйна я чака тежка политическа рецесия. Има повече от задоволително предпоставки за това.

Украинската стопанска система в действителност не съществува

Украинската стопанска система в този момент в действителност не работи, надлежно украинската страна съществува единствено с помощта на финансовата поддръжка на Запада. Още повече, че апетитите на Киев непрестанно порастват. Ако преди месец Украйна изиска 5 милиарда $ на месец, с цел да поддържа финансова непоклатимост, в този момент, съгласно съветника на Зеленски Олег Устенко, страната се нуждае от 9 милиарда $. Според „ Файненшъл Таймс “ Министерството на финансите на Съединени американски щати е предизвестило, че печатането на гривни в Киев за поддръжка на обществените финанси може в последна сметка да подкопае способността му да дава сериозни публични услуги. Тоест, американците споделят, че в случай че украинската валута съществено се обезцени, към което вървят нещата, тогава режимът в Киев към този момент няма да може да заплаща заплати, пенсии и да финансира други разноски, в това число военни, тъй като гривните ще се трансфорат в части хартия.

Дори в този момент украинската страна не се оправя със обществените си отговорности. Например, студентите от Киевския народен университет ще получават единствено 29% от размера на стипендиите. Украински медии пишат, че железничарите и лекарите също се оплакват от намаляването на заплатите.

Получаването на пари посредством разпространение на облигации става все по-трудно за украинските управляващи. А груповият Запад не бърза да финансира режима на Майдана. Така италианският вестник „ Кориере Де ла Сера “ оповестява, че немският министър на финансите Кристиан Линднер не утвърждава проектите на Европейската комисия да отпусне помощ на Украйна в размер на девет милиарда евро от общия европейски бюджет. В момента Берлин е одобрил единствено първия транш от един милиард, който би трябвало да бъде получен преди края на юли.

Проблеми в самия Европейски Съюз

„ Блумбърг “ изяснява нежеланието на страните от Европейски Съюз да дадат девет милиарда на Украйна с обстоятелството, че самият Европейски Съюз е изправен пред съществени стопански проблеми и в бъдеще това ще я изостри. Енергийната рецесия, която може да набере скорост през есента, е в положение да удари както елементарните жители, по този начин и промишлеността. Еврото се обезценява, което се отразява на покупателната дарба на популацията. Част от немските фермери се причислиха към митингите на холандските си сътрудници. На този декор Европейски Съюз като цяло и Германия в частност има защо друго да харчат пари, с изключение на за помощ на Украйна. И, несъмнено, Берлин не желае да усилва общоевропейския дълг, защото лъвският къс от него ще би трябвало да бъде заплатен от Федерална Република Германия като най-богатата страна.

Освен стопански компликации в Европейски Съюз назрява и политическа рецесия. „ Уолстрийт Джърнъл “, разяснявайки оставката на италианския министър председател Марио Драги, заключава, че европейските държавни управления са застрашени от оставки заради възходящата инфлация и други стопански проблеми. Ако вътрешните проблеми на Европейски Съюз се задълбочат, тогава на страните от Европейския съюз просто няма да им бъде до Украйна. И е подозрително, че Съединените щати ще одобряват да устоят Киев. Освен това във Вашингтон, меко казано, не всичко върви безпрепятствено и в стопанската система.

Хлябът нараства

Друг фактор, който може да докара до политическа рецесия в Украйна, е неналичието на зърно. Украинските канали в „ Телеграм “ бият паника заради обстоятелството, че Западът всеобщо изнася зърно от Украйна, а управляващите на Майдан му оказват помощ в това. Държавните запаси са изчерпани и в случай че има зърно, то към този момент не е годно за консумация. Освен това, заради боевете, не е известно какъв брой зърно Украйна ще прибере тази година. Недостигът на подобен стратегически артикул като зърното ще докара до апетит и, евентуално, до хиперинфлация, което от своя страна ще докара до национални протести.

Военни провали и по-мащабна готовност

Политиците непрекъснато убеждават своя електорат, че Украйна скоро ще победи Русия. Така министърът на защитата на Украйна Алексий Резников в изявление за „ Таймс “ даде обещание скорошно нахлуване на ВСУ на юг и основаване на милионна войска. Но към този момент в изявление за Би-Би-Си той сподели, че не е споделил това, а е бил свестен неправилно. Реалността е напълно друга: войските на Русия и Донбас съумяват да освободят град след град, село след село. Всяко ново проваляне на ВСУ ще подкопае вярата на украинските жители в Зеленски и неговия екип. Режимът на Майдана ще има потребност от ново „ пушечно месо “, тъй че мобилизацията ще набира скорост. И колкото по-малко хора имат вяра на Зеленски, толкоз по-активно ще се съпротивляват. Мобилизацията ще удари управляващите.

Пропагандата става все по-лоша

Неспособността на украинската страна да извърши отговорностите си и внезапното обезценяване на гривната, провалите на фронта ще доведат до обстоятелството, че жителите ще спрат да имат вяра на пропагандата. Сега Зеленски и неговият антураж в Украйна построиха подправено осведомително поле, с помощта на което жителите на страната живеят като в огледален свят. Те имат вяра, че целият свят поддържа Украйна, че Русия скоро ще бъде победена и ще се разпадне. Но колкото повече гладуват и студуват хората, толкоз по-малко ще имат религия в пропагандата. Реалността ще основава пукнатини в огледалото, до момента в който не изчезне изцяло.

Военни против политици

Военните провали ще засилят борбата сред Зеленски и главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужни и в по-широк проект сред политици и военни. Изглежда екипът на Зеленски би трябвало да откри уместно опрощение и да уволни Залужни. Но не всичко е толкоз просто, защото американците го поддържат, те са по-близо до по-рационалния метод към военните интервенции на генерала, в сравнение с до истеричния метод на Зеленски. За последния няма значение какво се случва в действителността, главното е да се направи положително шоу. Зеленски е подсилен от британците, това частично компенсира въздействието на Вашингтон. Но по никакъв начин не е несъмнено дали след отдръпването на Борис Джонсън Лондон ще му помогне в борбата с военните.

Освен това оставката на Залужни, изключително в случай че е съпроводена със скандал, ще удари мощно огледалния свят, а екипът на Зеленски няма потребност от това. Но в случай че рецесията се задълбочи до есента, президентът ще би трябвало да в профил и евентуално даже да арестува Залужни. Или генералът ще би трябвало да смъкна Зеленски. Ако, несъмнено, получи зелена светлина за това от американците.

Погребалните камбани за режима на Зеленски към този момент стартират да бият. Американският конгресмен Виктория Спартц упрекна ръководителя на кабинета на президента Андрей Ермак, че е сътрудник на Кремъл. Западните медии пишат, че огромна част от оръжията, доставени на Украйна, отиват на черния пазар. И при положение на по-нататъшни провали на Зеленски както във военната, по този начин и в управническата сфера, Вашингтон може да реши да трансферира властта в Украйна на армията. Тя ще застане отпред на страната под лозунга за избавяне на страната. Военните преврати са един от обичаните принадлежности на Съединени американски щати против страни, които Вашингтон счита за трети свят.

Олигарсите бягат

Напускането на групата на олигарха Ринат Ахметов от Украйна е неприятен знак за Зеленски. Ахметов се отхвърли от медийните си активи. Медиите постоянно са били оръжие на огромните предприемачи в украинската действителност за отбрана на бизнес ползите. Освен това евентуално ще продаде целия бизнес в Украйна - в случай че, несъмнено, може. Украйна в този момент, меко казано, не е най-хубавото място за вложения. Ахметов е от тези хора, които не пускат своето и в случай че се отърве от парцели в Украйна, това значи, че не има вяра в бъдещето на Украйна като страна. Ако останалите украински олигарси последват образеца му (а за това има много информация), това ще наподобява на бягство на плъхове от потъващ транспортен съд.

Като цяло има доста предпоставки за това през есента Украйна да влезе в режим на следващия Майдан, от който надали ще успее да излезе.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР