Повечето американци изпитват съчувствие както към израелския, така и към

...
Повечето американци изпитват съчувствие както към израелския, така и към
Коментари Харесай

Конфликт и ролята на Америка в света: американците показват съчувствие към израелския народ; партиите се разделят относно помощта за Израел, Украйна

Повечето американци изпитват състрадание както към израелския, по този начин и към палестинския народ, само че съчувствието към израелците е по-високо и множеството поддържат даването на военна помощ и оръжия на Израел.

< p> Подкрепата за изпращане на оръжия и военна помощ на Израел се управлява изключително от републиканците. Демократите са по-разединени, като доста демократичното крило на партията е най-силно в съпротива.

Подобно болшинство от американците поддържа изпращането на оръжия и военна помощ в Украйна, само че партизанските насоки  са противоположни, с огромно болшинство на демократите в поддръжка и на републиканците по-разединени. Тук малко болшинство от републиканците се опълчват на военната помощ.

Конфликтът Израел-Хамас

Въпреки че има най-малко известна благосклонност към израелския и палестинския народ в сегашния спор сред Израел и Хамас, това състрадание не се дава в идентична степен. Повече американци споделят, че симпатизират на израелците и равнището на състрадание също е по-високо: американците са съвсем два пъти по-склонни да изпитват „ доста “ благосклонности към израелския народ, в сравнение с към палестинците.

Под тези като цяло процентите са партизански разделения за това по какъв начин американците гледат на спора.

Горни линии:

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР