Повече видеонаблюдение и лична отговорност, за да живеем в по-сигурен

...
Повече видеонаблюдение и лична отговорност, за да живеем в по-сигурен
Коментари Харесай

„Най-добрият квартал за живеене“: Повече видеонаблюдение и лична отговорност, за да живеем в по-сигурен Пловдив

Повече видеонаблюдение и персонална отговорност, с цел да живеем в по-сигурен и спокоен град. За това приканиха кметовете на пловдивските региони в следващия спор на класацията " Най-добрия квартал за живеене " на Дарик радио.

В три от 5-те огромни парка в " Южен " има построено видеонаблюдение. Камери и физическа защита са обезпечени и за всичките детски градини и ясли в региона, съобщи кметът на региона Костадин Язов.

Съумяваме да се оправим с обезпечаването на сигурността на жителите, доколкото това е допустимо с финансовия запас, с който разполагаме и доколкото това е в нашите пълномощия ", разяснява Язов.

За страдание, вандалските прояви не престават да съществуват, а с цел да се инсталира всеобщо видеонаблюдение в региона, Голяма Община би трябвало да отпусне средства.

Осветлението по огромните пътни артерии и елементи от " Южен " е ново, следва поетапното му замяна.

С построяването на всеки нов обект в " Източен " - парк, паркинг, детски площадки и други, инсталираме видеонаблюдение. Така доста от нарушителите бяха хванати посредством навръх камерите и предадени на чиновниците на 6 районно управление (на МВР), съобщи кметът на региона Иван Стоянов.

Той упорства и за увеличение на щата на Общинска защита, за което няколко пъти е писал до Голяма община.

Над 100 броя камери и нови стълбове с лед осветяване са инсталирани в " Източен " в последните години и това несъмнено дава резултат, разяснява още Стоянов.

Много старания сме положили през годините, в които съм кмет на региона, само че има места, където е доста мъчно да се въдвори ред, разяснява по тематиката кметът на " Тракия " Костадин Димитров.

С камери за видеонаблюдение са оборудвани всички огромни паркове в региона, вандалите са открити, само че за жалост - без съответни санкции, изясни той.

В последния му кметски мандат, с помощта на поставените на множеството спирки в региона камери, разрушаването им е сведено до най-малко.

" Западен " като цяло е едно умерено място за живеене. Всеки един нов план в региона е със заложени камери, които слагаме и на по-старите паркове и публични здания. Безспорно е, че видеонаблюдението в града би трябвало да се усили, тъй като то дава максимален резултат във връзка с сигурността и спокойствието на жителите, безапелационен е кметът на региона Димитър Колев.

И даде образец със хванати, с помощта на камерите, извършители в Розариума и в Прослав.

Солидно ще е видеонаблюдението и на новия парк на Гарнизонна фурна, където се плануват 25 устройства.

Нивото на сигурност в региона е задоволително и положително, поради и обстоятелството, че " Централен " е притегателно място освен за пловдивчани, а и за всички туристи. Почти на всички места има работещо видеонаблюдение, записите се употребяват за определяне на нарушителите, комерсиалните обекти също са с оборудвани с камери, съобщи кметът на " Централен " Георги Стаменов.

Видеонаблюдение е инсталирано и в източната част на Бунарджика, на Сахат тепе и на Трихълмието.

В последните 7 години съвсем всички огромни булеварди в " Централен " и 80% от вътрешнокварталните улици са със заменено осветяване, следва поетапната му подмяната и в останалата част на региона.

Поредния спор на акцията " Най-добрия квартал за живеене ", която се осъществя по концепция на Дарик радио, като продължение на националната акция „ Най-добрият град за живеене “, можете да чуете в звуковия файл.

Гласуването в класацията ще бъде допустимо до 01.10.2023 година, единствено посредством интернет - в формалните уеб сайтове и страниците на Дарик Пловдив и Пловдив прес. Въпроси могат да се задават, посредством формалната страница на Darik Пловдив във Facebook и на е-mail: [email protected].

Освен огромната премия за „ Най-добър квартал за живеене ", ще бъдат отличени кварталът с най-вече зелени площи, както и този с най-удобна инфраструктура, в това число и за хора с увреждания.

По време на гласуването, което ще продължи близо една година, жителите на града ще могат да дефинират сами къде в Пловдив се живее най-добре, дали и по какъв начин районните кметове се оправят с проблемите в обособените квартали.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР