Повече шансове има правителство, което се базира на експертност, отколкото

...
Повече шансове има правителство, което се базира на експертност, отколкото
Коментари Харесай

Андрей Чорбанов: ИТН е единствената партия, която може да говори с всички


Повече шансове има държавно управление, което се базира на експертност, в сравнение с политическо наличие, счита зам.-председателят на Народното събрание от „ ИТН “

„ Математиката ясно споделя, че А+Б е равно на Б+А, тъй че дали ще има спогодба за първия или за втория мандат, това за нас, гледащите в профил, някак е без значение “. Това разяснява пред Българска национална телевизия Андрей Чорбанов, зам.-председател на Народното събрание от „ ИТН “.

Той съобщи, че би трябвало да има устойчиво държавно управление, тъй като страната е сложена пред тежки условия и би трябвало да се ратифицират доста закони, а държавното управление да извършва решенията на Народното събрание.

„ Ще подкрепим политики, които дават отговор на нашите разбирания, само че при съставяне на държавно управление сред първия или втория ще бъдем виновна съпротива “, безапелационен е той.

По думите му договарянията и описите с министри са игра за публиката и се вършат поради гласоподавателите на първите две обединения.

„ Не би следвало ние да даваме оценка на тези процеси, тъй като не участваме в тези диалози. До нас не се допитват за политики, камо ли за състав на кабинет “, сподели зам.-председателят на Народно събрание.

Проф. Чорбанов допуска, че ще има кабинет, само че не толкоз поради желанието на първите две обединения, а поради външнополитически напън.

„ Повече шансове има държавно управление, което се базира на доста повече експертност, в сравнение с политическо наличие. В противоположен случай ние ще бъдем очевидци на битка за превъзходство на обособените обединения, а това не би било добре за страната “, счита той.

Има Такъв Народ е единствената партия, която може да приказва с всички, съобщи Андрей Чорбанов.

„ Именно по тази причина нашето управление при срещата с президента изяви предпочитание да получи третия мандат, в случай че се стигне до него. Последните като класиране сме – да, само че най-отворени като опция за диалози с всички останали, тъй като всички останали евентуални носители на третия мандат имат прекомерно доста червени линии между тях “, регистрира той.

Според Чорбанов ръководство на така наречен „ хартиена коалиция “ би било най-лошият вид.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР