Повече са отпуснатите месечни социални помощи във Видин през февруари

...
Повече са отпуснатите месечни социални помощи във Видин през февруари
Коментари Харесай

Повече месечни помощи са отпуснати през февруари във Видин

Повече са отпуснатите месечни обществени помощи във Видин през февруари спрямо предходния месец. Помощи са отпуснати на 1 456 лица и фамилии. Изплатени са над 131 хиляди лв.. Причините разяснява шефът на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне във Видин Венцислав Боянов:
"За съпоставяне можем да посочим, че през месец януари 2019 година са получили месечна помощ 1 348 случая за сумата 122 283 лева Отчита се нарастване в броя на подпомаганите лица и фамилии, дължащо се на събитието, че заявление-декларацията се подава в Дирекциите „ Социално подкрепяне “ еднократно в границите на календарната година. "
22 са случаите на отпусната еднократна помощ през януари, почти колкото и предходния месец:
"Броят на лицата и фамилиите, подкрепени с еднократна помощ през месец февруари 2019 година регистрират опазване спрямо месец януари 2019 година от 22 случая за февруари, по отношение на 21 случая за януари, за сума надлежно – 3 360 лева по отношение на месец януари 2019 година - 3 315 лева и се дължи на опазване на броя нуждаещи се лица и фамилии и случайно зародили потребности от здравен, учебен и комунално-битов темперамент. "
Пет фамилии са подкрепени с целева помощ за наем на общинско жилище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР