Повече пари за функция Здравеопазване“ са предвидени в проектобюджет 2020

...
Повече пари за функция Здравеопазване“ са предвидени в проектобюджет 2020
Коментари Харесай

Проектобюджет 2020 на Варна: Ремонт на детски ясли, 238 660 лв за програмата инвитро

Повече пари за функционалност „ Здравеопазване “ са планувани в проектобюджет 2020 на Варна по отношение на м.г. Макрорамката е 23 412 000 лева, като нарастване по отношение на първичния бюджет на 2019 година е с 2 300 000 лева, заяви кметът Иван Портних.

Предвидените финансови прехвърляния за лечебни заведения са 407 640 лева, 533 000 лева са заложени за обществени и за здравни помощи на жители, които се отпускат с решение на Общинския съвет. 238 660 лева са планувани за общинската стратегия в поддръжка на двойки с репродуктивни проблеми.

Тази година ще стартира главен ремонт и въвеждане на ограничения за възстановяване на енергийната успеваемост на детските ясли №7 " Роза " и №5 " Чуден свят ". Ще продължи и обновяването на площадките за игри в дворовете с още четири детски заведения.

3,7 млн. лева са средствата в проектобюджета за обществената стратегия на Община Варна. През 2020 година ще стартира създаване и новите обществени центрове: - „ Център за поддръжка на лица с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания “ в регион „ Аспарухово “, който ще обезпечи дневна грижа за 30 консуматори и мобилна грижа за 60 души, както и „ Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция " и ремонт на постройка за " Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “.

349 000 лева са планувани за общински стратегии със здравна устременост и предварителна защита като „ Аз съумявам ”, „ Добър изящен тип и комфорт посредством профилактика и лекуване на гръбначните изкривявания ”, „ Хипотерапия на деца с увреждания и проблеми в развиването ”, „ Скрининг на болесттите на щитовидна жлеза ”, „ Профилактика на женското здраве ”, „ Скрининг на преканцерози на маточната шийка ” „ Грижа за деца с диабет и редки болести ” и други.

Общината ще финансира още 112 броя здравни кабинети за здравното обслужване в детски градини и учебни заведения, 3 детски кухни и 23 броя разливочни пункта. През тази година започва и приготвянето на храна за деца със характерен режим на хранене – безглутенов и безказеинов режим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР